27.07.2016  |  Samfund

Toyota og WWF i samarbejde om regnskove og klimaforandringer

Bilfabrikanten Toyota og WWF Verdensnaturfonden har indgået et femårigt partnerskab med fokus på regnskovsbeskyttelse i Sydøstasien og en styrkelse af bæredygtigheden i en række naturprodukter.

For at give klodens transition i retning af mere bæredygtighed et skub i den rigtige retning, har to parter fra hver sit hjørne af samfundet slået pjalterne sammen i en aftale, der skal promovere biodiversitet, styrke bevidstheden omkring miljøet og accelerere bevægelsen mod en zero carbon-økonomi.

Læs også: WWF roser Unilever for CO2-strategi

Japanske Toyota Motor Corporation, en af verdens største bilfabrikanter, og WWF Verdensnaturfonden har således indgået et femårigt partnerskab, der betyder, at Toyota vil støtte det såkaldte Living Asian Forest Project (LAFP).

Projektet består af en stribe nye og eksisterende WWF-aktiviteter, som skal bevare og beskytte tropiske skove og dyreliv i Sydøstasien, nærmere bestemt på Borneo og Sumatra i Malaysia og Indonesien, med en fremtidig udvidelse til hele Mekong-regionen (Myanmar, Laos, Thailand, Vietnam, Cambodia og det sydlige Kina).

Herudover fokuserer projektet også på at styrke bæredygtigheden i en række naturressourcer i regionen såsom træ, papir, palmeolie og naturgummi. Ikke-bæredygtig produktion og forbrug af produkter som disse er en stor kilde til bl.a. skovrydning, tab af biodiversitet og øget pres på i forvejen udrydningstruede dyrearter.

Ansvar i forbindelse med råvareproduktion
Som start på samarbejdet vil Toyota donere 1 mio. dollars (ca. 6 mio. kr.) til LAFP og dermed tage sin del af ansvaret for, at udvindingen af bl.a. naturgummi – der som hovedressource til fremstillingen af bildæk er en central råvare for bilfirmaet – kan ske så bæredygtigt som muligt.

”Vi er glade for at gå sammen med Toyota for at sætte skub i de tiltag, der er nødvendige for at forhindre den farlige forringelse af de økosystemer, vi alle sammen er afhængige af. Vi har brug for, at flere aktører fra den private sektor tager ansvar og finder løsninger på de her udfordringer, og vi bifalder Toyotas vision om at bidrage til, at en mere sikker, sund og bæredygtig verden kan blive en realitet for fremtidige generationer og vores levende planet”, siger Director General for WWF International, Marco Lambertini.

Læs også: Toyota og IUCN sammen i kamp for biodiversitet

Samarbejdet med WWF er en del af Toyotas Environmental Challenge 2050, der også omfatter ambitiøse CO2-reduktionsmål i forbindelse med både køretøjer og produktion, udfordringer i forhold til vandforbrug og ressourcegenbrug og en langsigtet målsætning om et ”fremtidssamfund i harmoni med naturen”.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere