10.05.2016  |  Medarbejder

Trivsel på arbejdspladsen afhænger af kollegaerne

En undersøgelse fra HK viser, at gode kollegaer er vigtigere end en god chef - og sågar vigtigere end en god løn.

Arbejdsglæde er noget, der har stor indvirkning på livsglæden. Hvis du ikke trives på jobbet, bliver du nemmere overmandet af stress og generelt underskud.

Men hvad skaber egentlig den der arbejdsglæde? Det giver HK et bud på i en ny undersøgelse foretaget blandt cirka 2.000 medarbejdere. Undersøgelsen viser, at det for de fleste er vigtigst at have gode kollegaer. Så kommer de spændende arbejdsopgaver, chefen og ikke mindst lønnen i anden række.

”Det sociale på arbejdspladsen har betydning for, om vi er stressede, og om vi trives på arbejdspladsen”, siger Signe Pihl-Thingvad, der er lektor ved Syddansk Universitet, hvor hun forsker i psykisk arbejdsmiljø. Hun tilføjer:

”Det har også betydning for, hvor let vi kan udføre vores arbejdsopgaver - altså for vores produktivitet”.

Det er ikke pengene, der gør os lykkelige
I undersøgelsen mener 54 procent, at kollegaerne spiller den største rolle, når det handler om at få en god arbejdsdag eller et godt arbejdsliv. 46 procent mener derimod, at arbejdsopgaverne er det afgørende, mens 30 procent peger på en god chef som den vigtigste faktorer. Kun 15 procent mener, at lønnen betyder mest for arbejdsglæden.

Læs også: Sladder er udbredt og ledelsens ansvar

 ”At lønnen er mindre vigtig, er en tendens, vi ser, i mange typer arbejde, hvor man hellere vil have et godt kollegaskab og interessante arbejdsopgaver”, siger Signe Pihl-Thingvad og fortsætter:

”Men det er ikke det samme som at sige, at løn ikke betyder noget. Det er bare et spørgsmål om, hvad man prioriterer i sin hverdag”, understreger hun.

Undersøgelsen er foretaget for HK og udført af Epinions Danmarkspanel.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere