17.10.2016  |  Klima, miljø og energi

Trump: Kul vil være en ressource i USA i flere tusind år

Under den seneste præsidentdebat mellem de to kandidater Donald Trump og Hillary Clinton blev USA’s energi- og klimapolitik bragt på banen. Holdningerne til emnet var som sædvanligt vidt forskellige.

Tirsdag den 8. november afholdes præsidentvalg i USA. Derfor er valgkampen på sit højeste i øjeblikket, og også ved den seneste præsidentdebat mellem Donald Trump og Hillary Clinton gik bølgerne højt.

Læs også: Bred opbakning til renere lastbiler i USA

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Et af de emner, som bl.a. blev sat til debat efter et spørgsmål fra publikum, var USA’s energi- og klimapolitik. Begge kandidater blev bedt om at skitsere, hvordan nye klima- og energipolitikker vil leve op til de globale klimakrav, skriver netmediet Edie.

Demokraternes kandidat Hillary Clinton besvarede spørgsmålet ved at lægge vægt på vedvarende energi. Hun vil nemlig gøre USA til det 21. århundredes supermagt inden for vedvarende energi, lød svaret. Hun sagde desuden, at naturgas kan fungere som en ”bro” til alternative brændstoffer såsom sol og vind.

Donald Trump fra Republikanerne mener derimod, at USA – for at blive en førende energination – bør holde fokus på andet og mere end vedvarende energikilder. Han udtalte, at kul vil være en ressource i USA i flere tusinde år frem, og at skiffergas er en ’ufattelig rigdom’, som kan hjælpe USA af med sin gæld.

Misser 2025-klimaløfte
Uanset hvem af de to kandidater, der bliver USA’s næste præsident, viser en ny rapport fra Lawrence Berkeley National Laboratory, at landet højst sandsynligt ikke kan holde sit 2025-løfte om at sænke sit enorme CO2-udslip.

Under COP21 afgav USA ellers et løfte om at reducere CO2-udledningerne med 26 til 28 procent i 2025, men det kan ifølge rapporten ikke lade sig gøre.

Læs også: Obama er ikke færdig med klimatiltagene

Som et slags ’last minut’-initiativ, inden amerikanerne skal til stemmeurnerne, er man i staten Washington begyndt at tage de første skridt i retning mod at blive landets første stat med kulstofafgifter.

- KLZ

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere