23.12.2019 | Klima, miljø og energi
TUI opdaterer hotelkoncept med fokus på bæredygtighed
Når TUI udvider og opdaterer sine Blue Star-hoteller bliver det med bæredygtighed i højsædet. Målet er, at alle kædens hoteller skal være bæredygtighedscertificerede i 2022.
Kravene fra nutidens rejsende er i fokus, når TUI’s Blue Star-hoteller opdateres og flere nye hoteller åbner. Og kravene peger på klima og bæredygtighed.
Læs også: Forening for charterarrangører lancerer bæredygtighedsmanifest
Derfor er målet, at samtlige hoteller skal være bæredygtighedscertificerede i 2022 - et certifikat, som 80 procent af hotellerne på nuværende tidspunkt kan bryste sig af.
Det betyder bl.a. at energiforbruget fra hotelbesøget klimakompenseres, og lige nu er et initiativ i gang om at accelerere udfasningen af engangsplastikartikler.
Desuden kigger TUI på andre tilbud til gæsterne:
”I tråd med opdateringen ville vi også gerne fokusere på bæredygtighed og oplevelser. Dem, som vil, kan nu på forskellige måder bidrage til lokalsamfundet, tage på vandretur eller hjælpe til på stranden, når skildpaddeunger udklækkes”, siger Patrick Törn, salgschef hos TUI.
Støtte til lokale producenter
I undersøgelser svarer danske rejsende, at madoplevelsen er blandt det vigtigste på ferien.
Det er heldigt, for netop madoplevelser er et område, hvor der findes gode muligheder for at mindske klimapåvirkningen og samtidig støtte lokale producenter og lokal kultur.
På Blue Star arbejder man blandt andet med at mindske madspild. Ud over det arbejdes der på at gøre det vegetariske alternativ endnu bedre.
”Maden er en central del af rejseoplevelsen. På vores Blue Star-hoteller skal maden være god, afspejle den lokale kultur og være klimabevidst. At mindske madspild er et eksempel på noget, vi arbejder for. Desuden vil vi arbejde med lokale producenter og altid tilbyde vores kunder gode vegetariske alternativer”, fortsætter Patrick Törn.
Læs også: Nyt samarbejde i rejsebranchen skal sikre bæredygtig turisme
De godt og vel 50 hoteller findes i 13 lande verden over, og kan både besøges om vinteren og sommeren.
- SMP
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Strategi & ledelse

Mærsk offentliggør nye klimatal senere i år
For første gang vil Mærsk i år fremlægge en række reduktionsformål for en del af udledningerne fra blandt andet fragtindkøb.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.
Strategi & ledelse

Nu får Danfoss hjælp til cirkulær økonomi af anerkendt netværksfond
Danfoss er i dag blevet annonceret som nyt medlem af Ellen MacArthur Foundations netværk – det skal hjælpe arbejde med cirkulær økonomi.
Supply chain

Alternativt byggemateriale: Ny teknologi skal erstatte nyopgravet sand og beton med nedrevet beton
Verdens naturlige råstoflagre af sten og sand er under pres, og kan ikke blive ved med at forsyne bygge- og anlægssektorens behov. Derfor er seks byggeaktører gået sammen om at sikre cirkulært producerede råstoffer til nye projekter – blandt andet nedrevet beton fra tidligere byggerier.
Klima, miljø og energi

Virksomheder bruger kritiserede certifikater til at skære i klimatal
Selvom de er stærkt udskældte på markedet, bruger flere danske virksomheder stadig certifikater for grøn strøm. Ifølge selskaberne findes der nemlig ikke bedre alternativer.