23.12.2019  |  Klima, miljø og energi

TUI opdaterer hotelkoncept med fokus på bæredygtighed

Når TUI udvider og opdaterer sine Blue Star-hoteller bliver det med bæredygtighed i højsædet. Målet er, at alle kædens hoteller skal være bæredygtighedscertificerede i 2022.

Kravene fra nutidens rejsende er i fokus, når TUI’s Blue Star-hoteller opdateres og flere nye hoteller åbner. Og kravene peger på klima og bæredygtighed.

Læs også: Forening for charterarrangører lancerer bæredygtighedsmanifest

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Derfor er målet, at samtlige hoteller skal være bæredygtighedscertificerede i 2022 - et certifikat, som 80 procent af hotellerne på nuværende tidspunkt kan bryste sig af.

Det betyder bl.a. at energiforbruget fra hotelbesøget klimakompenseres, og lige nu er et initiativ i gang om at accelerere udfasningen af engangsplastikartikler.

Desuden kigger TUI på andre tilbud til gæsterne: 

”I tråd med opdateringen ville vi også gerne fokusere på bæredygtighed og oplevelser. Dem, som vil, kan nu på forskellige måder bidrage til lokalsamfundet, tage på vandretur eller hjælpe til på stranden, når skildpaddeunger udklækkes”, siger Patrick Törn, salgschef hos TUI.

Støtte til lokale producenter
I undersøgelser svarer danske rejsende, at madoplevelsen er blandt det vigtigste på ferien.

Det er heldigt, for netop madoplevelser er et område, hvor der findes gode muligheder for at mindske klimapåvirkningen og samtidig støtte lokale producenter og lokal kultur.

På Blue Star arbejder man blandt andet med at mindske madspild. Ud over det arbejdes der på at gøre det vegetariske alternativ endnu bedre.

”Maden er en central del af rejseoplevelsen. På vores Blue Star-hoteller skal maden være god, afspejle den lokale kultur og være klimabevidst. At mindske madspild er et eksempel på noget, vi arbejder for. Desuden vil vi arbejde med lokale producenter og altid tilbyde vores kunder gode vegetariske alternativer”, fortsætter Patrick Törn.

Læs også: Nyt samarbejde i rejsebranchen skal sikre bæredygtig turisme

De godt og vel 50 hoteller findes i 13 lande verden over, og kan både besøges om vinteren og sommeren.

- SMP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere