23.12.2019 | Klima, miljø og energi
TUI opdaterer hotelkoncept med fokus på bæredygtighed
Når TUI udvider og opdaterer sine Blue Star-hoteller bliver det med bæredygtighed i højsædet. Målet er, at alle kædens hoteller skal være bæredygtighedscertificerede i 2022.
Kravene fra nutidens rejsende er i fokus, når TUI’s Blue Star-hoteller opdateres og flere nye hoteller åbner. Og kravene peger på klima og bæredygtighed.
Læs også: Forening for charterarrangører lancerer bæredygtighedsmanifest
Derfor er målet, at samtlige hoteller skal være bæredygtighedscertificerede i 2022 - et certifikat, som 80 procent af hotellerne på nuværende tidspunkt kan bryste sig af.
Det betyder bl.a. at energiforbruget fra hotelbesøget klimakompenseres, og lige nu er et initiativ i gang om at accelerere udfasningen af engangsplastikartikler.
Desuden kigger TUI på andre tilbud til gæsterne:
”I tråd med opdateringen ville vi også gerne fokusere på bæredygtighed og oplevelser. Dem, som vil, kan nu på forskellige måder bidrage til lokalsamfundet, tage på vandretur eller hjælpe til på stranden, når skildpaddeunger udklækkes”, siger Patrick Törn, salgschef hos TUI.
Støtte til lokale producenter
I undersøgelser svarer danske rejsende, at madoplevelsen er blandt det vigtigste på ferien.
Det er heldigt, for netop madoplevelser er et område, hvor der findes gode muligheder for at mindske klimapåvirkningen og samtidig støtte lokale producenter og lokal kultur.
På Blue Star arbejder man blandt andet med at mindske madspild. Ud over det arbejdes der på at gøre det vegetariske alternativ endnu bedre.
”Maden er en central del af rejseoplevelsen. På vores Blue Star-hoteller skal maden være god, afspejle den lokale kultur og være klimabevidst. At mindske madspild er et eksempel på noget, vi arbejder for. Desuden vil vi arbejde med lokale producenter og altid tilbyde vores kunder gode vegetariske alternativer”, fortsætter Patrick Törn.
Læs også: Nyt samarbejde i rejsebranchen skal sikre bæredygtig turisme
De godt og vel 50 hoteller findes i 13 lande verden over, og kan både besøges om vinteren og sommeren.
- SMP
Klima, miljø og energi

Maersk indgår samarbejde med NGO i kampen mod plastik i verdenshavene
Det ultimative mål er at nå en reduktion på 90% af den havplast der flyder rundt inden 2040.
Kommunikation

Dét gik vi op i i 2020
Hvad interesserede CSR.dk’s læsere mest i 2020? Der tegner sig et klart billede.Læs eller genlæs de 15 mest læste artikler fra året der gik.
Klima, miljø og energi

JYSK sætter mål for mere bæredygtig bomuld
Ved udgangen af 2024 vil al bomuld til JYSKs tekstilprodukter enten være genanvendt eller indkøbt med større krav til bæredygtighed.
Klima, miljø og energi

Maersk forventer at kunne teste de første CO2-neutrale skibe om tre år
Planen er, at være klar til at begynde at bestille store CO2-neutrale skibe mod slutningen af dette årti.
Klima, miljø og energi

Bedre og grønnere produkter i danske virksomheder
Teknologisk Institut starter 19 nye indsatsområder op med fokus på grøn omstilling via en ny resultatkontraktbevilling.
Samfund

World Economic Forum's Global Risks Report har længe advaret om en global pandemi
Pandemien har vist, at globale kriser kan ramme virksomheder på områder, som man ikke har taget med i sin risikovurdering. Derfor skal man i sin risikostyring fremadrettet arbejde langt mere med komplekse og strukturelle risici.