23.11.2018 | Klima, miljø og energi
Udstillingen ‘Reuse, Recycle and Rethink Plastic’ er nu åben
Indhold fra partner Hvad er dette?
Den 19. november blev udstillingen ‘REUSE, RECYCLE AND RETHINK PLASTIC’ indviet i Industriens Hus. På udstillingen kan du opleve en række virksomheders og organisationers innovative arbejde med bæredygtig brug af plast. Udstillingen er åben til februar
Plast er et særdeles anvendeligt materiale – holdbart, let og billigt. Det er imidlertid ikke fordelene ved plast, der altid trækker overskrifter.
Vi ser en stigende global efterspørgsel på cirkulære løsninger, hvor forretning og omtanke for miljøet går hånd i hånd. Det kræver ambitiøse samarbejder og investeringer.
Netop derfor har Dansk Industri, Dansk Vask, – Kosmetik og Husholdningsindustri, Plastic Change, Det Økologiske Råd og Plastindustrien sammen indgået i flere partnerskaber og projekter.
Ved at gentænke den måde, vi designer, producerer, arbejder og forbruger plast, kan vi skabe nye muligheder og nye job. Det vil give danske virksomheder en konkurrencefordel og skabe nye markeder.
På denne baggrund er udstillingen ‘REUSE, RECYCLE AND RETHINK PLASTIC’ baseret på resultater fra partnerskaberne, med biddrag fra flere af Plastindustriens medlemmer. Udstillingen favner tre temaer: Projekt Plastfrit Hav, Mikroplast og Genanvendt plast. I alle tre temaer, kan man se eksempler på innovative løsninger produceret af danske virksomheder.
– Danske virksomheder arbejder i høj grad med genanvendelse af plast, og er allerede nået langt. Det er en fornøjelse, at se vores brede samarbejde med både andre industrier og NGO’er, ende ud i en udstilling, hvor plast bliver vist som det innovative og mangfoldige materiale, det er. Flere af Plastindustriens medlemmer har bidraget til udstillingen, hvilket vi er utrolig glade for. Det viser, at den danske plastbranche er klar til at gå forrest, siger adm. direktør for Plastindustrien Thomas Drustrup.
Udstillingen indeholder bl.a., emballage fremstillet af råvarer fra Plastix, der kommer fra genanvendelse af brugte fiskenet.. Bænken og Spanden, der er produceret af Aage Vestergaard Larsen A/S og Dansk Rotations Plastic med indsamlet plast fra kysten langs Vesterhavet i regi af Projekt Plastfrit Hav.
En designstol af genanvendte plastbakker lavet af Letbæk Plast, samt en installation bygget af genanvendte kødbakker fra Færch Plast.
Udstillingen er åben fra den 19. november til den 25. februar 2019. Det er gratis at se udstillingen, som er åben mandag-fredag fra kl. 08.00-17.00.
Udstillingen er støttet af midler fra Velux og Villum Fondene, Europanævnet, DI, VKH og Plastindustrien.
Samfund

Plastindustrien: Stærkt unødvendigt at tredoble bæreposeafgiften
Brancheorganisationen Plastindustrien mener, at er der meget drastisk at tredoble bæreposeafgiften. Allerede i februar i år nåede Folketinget frem til en række initiativer, som skal reducere forbruget af plastposer.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Miljøprogrammet Operation Clean Sweep virker efter hensigten
Tidligere på året udsendte Plastindustrien en evaluering af Operation Clean Sweep, der har til formål at forebygge spild af granulat fra produktion og transport. De indkomne svar tegner et entydigt billede af et miljøprogram, der virker efter hensigten.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Pressemeddelelse: Danskere fjerner plast fra verdenshavene
50 stærke danske virksomheder og organisationer er gået sammen om at gøre noget ved de store problemer med plast i verdenshavene. Torsdag d. 5. december slår parterne dørene op til et stort arrangement hos Dansk Industri.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Plastindustrien: Drop politisk kappestrid om højere plastposeafgifter
Brancheorganisationen Plastindustrien mener, at kappestriden om at hæve plastposeafgiften mest muligt under de nuværende finanslovsforhandlinger bør afblæses.
Indhold fra partner
Samfund

Forebyggelse af plast i havet kræver en global indsats
Plastindustrien er tilfredse med, at Dansk Folkeparti med et nyt beslutningsforslag vil opprioritere det danske engagement i den globale kamp mod plast i havet. Udfordringen bliver imidlertid at finde en finansieringsmodel, der er politisk opbakning til.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

En plastsorteringsmaskine sikrede Rasmus og Emil sejren i PROJECT PLASTIC 2019
Rasmus Dall Nielsen og Emil Buur Trads løb med sejren i talentkonkurrencen Project Plastic, der kulminerede på Plastic Engineering Day. I vinderprojektet har de to studerende opfundet en løsning, som kan frasosortere blød plast fra det resterende affald.
Indhold fra partner