04.11.2021  |  Strategi & ledelse

Undersøgelse: Få bestyrelsesmedlemmer har grønne kompetencer

Det er sjældent, der står ESG, og bæredygtighed på CV’et hos landets bestyrelsesmedlemmer. Det vurderer en undersøgelse foretaget af Finans. Selv mener virksomhederne, at deres medlemmer har rigeligt med grønne erfaringer.

I takt med, at flere virksomheder aktivt implementerer bæredygtige initiativer og generelt tænker i grøn omstilling, er det kun få bestyrelsesmedlemmer, der fremhæves for deres viden og kompetencer inden for feltet. Det skriver Finans.

Finans har gennemgået 50 bestyrelser i Danmarks største virksomheder med henblik på at undersøge, i hvor høj grad, bestyrelsesmedlemmernes bæredygtige kompetencer bliver beskrevet. Og det er sjældent. Kun få gange dukker begreber som ESG og klima fx op.

Læs også: Pandora er på en kompleks klimarejse

Ifølge Finans’ undersøgelse redegør 33 af de 50 virksomheder på deres hjemmeside for bestyrelsesmedlemmernes respektive baggrunde. 26 af de i alt 308 bestyrelsesmedlemmer beskrives som at have bæredygtige kompetencer. Og af de førnævnte 33 virksomheder har 20 ingen medlemmer med viden og erfaring inden for bæredygtighed, hvis man kigger på deres CV.

Esben Lanthén, der er ledende partner i konsulentfirmaet Nordic Sustainability, mener det er vitalt, at landets bestyrelser melder sig ind i den grønne udvikling.

”Jeg synes, at bæredygtighed i særdeleshed bør være et af de områder, hvor bestyrelsen skal have viden og kunne levere et med- og modspil til ledelsen. For det er et område, der er svært at navigere i, fordi det stadig på mange måder er et umodent, stratetisk område”, siger han til Finans.

Læs også: Det er If eller ud: Forsikringsselskab kræver øget ESG fra erhvervskunder

Selv mener virksomhederne, at der er rigelig erfaring at hente fra bestyrelsesmedlemmerne, selvom det ikke er skrevet på deres CV. Pandora, NKT, GN Store Nord, TDC, Norden, FLSmidth, Salling, Egmont, Aarsleff og Coop afviser blandt andet, at der mange bæredygtighedskyndige fagfolk i bestyrelserne.

”Flere af bestyrelsesmedlemmerne i Coop Danmark har betydelig erfaringog kompetence inden for bæredygtighed, og alle bestyrelsesmedlemmer bidrager i drøftelsen af Coops ansvarlighedsstrategi og opfølgningen på samme”, skriver Lasse Bolander, bestyrelsesformand hos Coop, til Finans i en e-mail.

Det kunne Coop og de øvrige virksomheder overveje at tage med i beskrivelsen af deres bestyrelsesmedlemmers profil. 

Ud af alle de medvirkende er servicekoncernen ISS den virksomhed, der har flest bestyrelsesmedlemmer med bæredygtighedskompetencer siddende – ifølge dem selv har de seks bestyrelsesmedlemmer med erfaring inden for CSR.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere