23.02.2021  |  Klima, miljø og energi

Undersøgelse skal give Nordens unge indflydelse på FNs nye, globale biodiversitetsaftale

Jeg vil gerne opfordre alle danske unge til at deltage i undersøgelsen", siger generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Med hjælp fra Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og WWF Verdensnaturfonden har en gruppe af miljøbevidste unge igangsat en nordisk undersøgelse blandt 13 til 30-årige.

Formålet med undersøgelsen er at give unge i Norden indflydelse på den nye, globale biodiversitetsaftale, der skal laves på FN topmødet i Kunming i Kina til efteråret.

Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden understreger at vi står midt i en masseudryddelse af dyre- og plantearter, som vi ikke har set siden en meteor ramte jorden for 65 millioner år siden og udryddede blandt andet dinosaurerne.

Læs også: Ny rapport sætter fokus på menneskets rolle i klimaforandringerne

”Jeg vil gerne opfordre alle danske unge til at deltage i undersøgelsen. De unges stemme er vigtigere end nogensinde, fordi de skal overtage den jordklode, som vi er i gang med at ødelægge. Gennem undersøgelsen har de unge en enestående mulighed for at lægge pres på politikerne, virksomhederne og NGO’er, så vi tvinges til at finde bæredygtige løsninger på naturkrisen. Og så kan de sende et kraftigt signal om, at vores nuværende forbrug og produktion sker på bekostning af deres og fremtidige generationer, når Mette Frederiksen skal mødes med resten af verdens ledere for at diskutere naturkrisen i Kina sidst på året”, siger han.

Deltag i undersøgelsen her
 

Denne artikel er en del af temaet I fokus: biodiversitet

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere