23.02.2021 | Klima, miljø og energi
Undersøgelse skal give Nordens unge indflydelse på FNs nye, globale biodiversitetsaftale
”Jeg vil gerne opfordre alle danske unge til at deltage i undersøgelsen", siger generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.
Med hjælp fra Nordisk Råd, Nordisk Ministerråd og WWF Verdensnaturfonden har en gruppe af miljøbevidste unge igangsat en nordisk undersøgelse blandt 13 til 30-årige.
Formålet med undersøgelsen er at give unge i Norden indflydelse på den nye, globale biodiversitetsaftale, der skal laves på FN topmødet i Kunming i Kina til efteråret.
Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden understreger at vi står midt i en masseudryddelse af dyre- og plantearter, som vi ikke har set siden en meteor ramte jorden for 65 millioner år siden og udryddede blandt andet dinosaurerne.
Læs også: Ny rapport sætter fokus på menneskets rolle i klimaforandringerne
”Jeg vil gerne opfordre alle danske unge til at deltage i undersøgelsen. De unges stemme er vigtigere end nogensinde, fordi de skal overtage den jordklode, som vi er i gang med at ødelægge. Gennem undersøgelsen har de unge en enestående mulighed for at lægge pres på politikerne, virksomhederne og NGO’er, så vi tvinges til at finde bæredygtige løsninger på naturkrisen. Og så kan de sende et kraftigt signal om, at vores nuværende forbrug og produktion sker på bekostning af deres og fremtidige generationer, når Mette Frederiksen skal mødes med resten af verdens ledere for at diskutere naturkrisen i Kina sidst på året”, siger han.
Deltag i undersøgelsen her
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Strategi & ledelse

Virksomheder der sætter videnskabsbaserede mål opnår hurtigere CO2-reduktioner
Selvom de globale udledninger stiger, konkluderer ny rapport, at de virksomheder, der sætter videnskabsbaserede mål arbejder både hurtigere og mere effektivt med at reducere CO2.
Kommunikation

Døde havskildpadder skal sende affald det rigtige sted hen i EU
Cigaretter, tamponer, vådservietter og en række andre produkter skal i fremtiden påføres et nyt mærke, som skal gøre forbrugeren opmærksom på, at produktet indeholder plastik, og at det ikke må smides ud så det ender i naturen.
Klima, miljø og energi

Covid-19 sænkede CO2-udledninger drastisk, men nu er verden på vej tilbage til sin sædvanlige praksis
Coronakrisen udløste et historisk stort fald i CO2-udledninger, men nu viser ny data at en kraftig stigning allerede er på vej tilbage.
Samfund

Nykredit går forrest med at koble ESG-rådgivning, ratings og prisen på penge
Prisen på penge bliver i stadig oftere koblet til bæredygtighed. Nykredit har taget usædvanligt skridt for at komme på kunders gode side.
Klima, miljø og energi

Danske pionerer viser vej til genanvendelse af tekstil
Cirkulær økonomi er et buzzword i tekstilbranchen, og der afsættes enorme ressourcer til nye løsninger, der skal tage hånd om de kæmpe mængder beklædning, der hvert år smides ud.
Klima, miljø og energi

Fragttrafik på el i byerne kan give markante CO2-reduktioner
Ny CONCITO rapport viser, at grøn citylogistik kan bidrage væsentligt til at nedbringe CO2-udledningen fra byernes vare- og lastbiltrafik. Klimazoner, der fremmer elektrificering af køretøjsparken, er det tiltag, der vurderes at have det største potentiale for CO2-reduktion. Men det kræver klare politiske rammer og nye lokale partnerskaber at få omstillingen sat i gang.