17.03.2020 | Samfund
Undervisningsmateriale om plast kan bruges til hjemmeundervisning
Indhold fra partner Hvad er dette?
Som et led i regeringens forsøg på at mindske smittespreden af COVID-19, er det blevet besluttet at offentlige uddannelsesinstitutioner, vuggestuer, børnehaver og enhver offentlig skolefritidsordning lukker pr. mandag d. 16. marts og to uger frem.
På et pressemøde onsdag d. 11. marts præsenterede statsminister Mette Frederiksen (S) en række tiltag, der skal hjælpe med at mindske smittespreden af COVID-19.
Et af tiltagene er, at samtlige af landets offentlige skoler og dagtilbud lukkes midlertidigt pr. 16. marts 2020.
"Alle offentlige skoler og dagtilbud lukkes fra mandag den 16. marts 2020 og i foreløbigt to uger. Kommunerne etablerer nødpasning. Bedsteforældre bør ikke passe børn, hvis de pågældende på grund af alder eller helbred er særligt sårbare over for COVID-19. Private institutioner opfordres til at gøre det samme."
Dette tiltag kommer uden tvivl til at vende hverdagen på hovedet for mange børnefamilier, hvor hjemmeundervisning bliver en midlertidig del af børnenes skolegang.
Der findes heldigvis rigtig meget godt undervisningsmateriale online - og der findes selvfølgelig også godt materiale om plast.
Plastikhelteskolen - Gratis undervisningsmateriale til 5.-6. klasses elever
Undervisningsmaterialet ‘Plastikhelteskolen’ er udviklet af Plastic Change, Rådet for Grøn Omstilling (fhv. Det Økologiske Råd) og Plastindustrien som en del af Projekt Plastfrit Hav.
Materialet er målrettet elever i 5.-6. klasse, og i forløbet stifter eleverne bekendtskab med plastens historie, plastens opbygning og egenskaber, nedbrydning af plast og udfordringerne med plast i naturen – herunder særligt i havet.
Udgangspunktet i materialet er elevernes egen hverdag med plast, og der bliver anvendt film, tekst og øvelser som redskab til at fortælle om genanvendelse, bæredygtighed og ressourcer.
Selvom undervisningsmaterialet er udviklet med henblik på klasseaktiviter (blandt andet ude i naturen), så er der mange af øvelserne, som fint kan udføres derhjemme i regi af familien.
Download materialet:
Undervisningsmaterialet er primært skrevet af Julie Juanita Larsen i samarbejde med lærerfaglige konsulenter Mads Søe Daugaard og Gry Vesterkær Pedersen. Film til materialet er produceret af Søren Hebsgaard.
Vi kan i øvrigt anbefale at tjekke Undervisningsministeriets læringsportal EMU, som netop har udarbejdet en liste med undervisningsportaler, der er åben for alle. Listen kan findes her.
LÆS MERE: Plastindustriens aktuelle links og nyheder om covid-19
Klima, miljø og energi

Nordic Bioplastic Conference samler nyeste fremskridt inden for biobaseret og bionedbrydelig plast
Den 26. april inviterer Plastindustrien til Nordic Bioplastic Conference 2022. Bliv opdateret på de nyeste indsigter og erfaringer inden for biobaseret og bionedbrydelig plast på konferencen, hvor bl.a. miljøminister Lea Wermelin (S) giver oplæg.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Plastindustrien åbner for indstillinger til Plastprisen 2022
Plastindustrien hædrer årligt en person, en virksomhed eller et produkt, som gør en ekstraordinær indsats for at bidrage positivt til branchens fremtid. Du kan indstille en kandidat til Plastprisen 2022 frem til den 31. marts.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Debatten om plastemballager har brug for flere nuancer
Debatten om plastemballage er meget kompliceret. Derfor er det nødvendigt, at vi taler mere nuanceret om fordele og ulemper frem for at vælge snuptagsløsninger i stil med det nye franske forbud, skriver Christina Busk i dette debatindlæg.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Plastindustrien sætter fokus på dansk plastgenanvendelse
Plastgenanvendelse bliver i stigende grad en central del af danske plastvirksomheders forretning og dagligdag. Nu udgiver Plastindustrien et katalog med en stribe konkrete fortællinger om plastgenanvendelse i praksis.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

ReSea Project hjælper virksomheder med at tage et dokumenteret miljøansvar
Gennem en lokalt drevet opsamlingsmodel hjælper danske ReSea Project virksomheder med at gøre en håndgribelig og målbar forskel for at mindske mængden af plastaffald i verdenshavene.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

TV-dokumentar minder os om, at vi skal søge ambitiøse løsninger på udfordringer med plast
Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien, har set de to første afsnit af TV-dokumentaren ’Hvorfor plastik?’. I dette indlæg peger hun på nogle af de danske og internationale løsninger på de udfordringer, som ’Hvorfor plastik?’ bringe på banen.
Indhold fra partner