22.03.2018  |  Samfund

UngOdense løb af med Odense Bæredygtighedspris

Indhold fra partner Hvad er dette?

Foran en fyldt festsal på Odense Rådhus fik UngOdense overrakt Odense Bæredygtighedspris af Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråds. UngOdense fik prisen for det bæredygtige udviklingsprojekt Læring for Fremtiden

Læring for Fremtiden tager udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål, som UngOdense sætter ind i et lokalt og globalt perspektiv. Det var en synligt tilfreds viceungdomsskoleleder Erik Rasmussen, UngOdense, der modtog diplomet for Bæredygtighedsprisen:

- At vinde denne pris er en stor anerkendelse af det bæredygtige fokus, vi har ved UngOdense. Med Læring for Fremtiden giver vi børn og unge i Odense viden om og handlekompetencer inden for bæredygtighed. Og tro mig den viden får de brug for nu og i fremtiden, siger Erik Rasmussen.

Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd fortæller, at rådets formandskab var begejstret for projektets brede bæredygtige fokus, da vinderen skulle findes:

- I udviklingsprojektet Læring for Fremtiden er der virkelig tænkt bæredygtighed hele vejen rundt. Og det var netop det, som gjorde bæredygtighedsrådets formandskab specielt begejstret for dette vinderprojekt, siger Peter Rahbæk Juel.

UngOdense og udviklingsprojektet Læring for Fremtiden. UngOdense er med afsæt i FN’s 17 verdensmål med til at give børn og unge i Odense viden om og handlekompetencer inden for bæredygtighed. Det bæredygtige Halmhus på Østre Plads er et centralt omdrejningspunkt for denne udvikling. Her bliver unge inddraget i at få læring for fremtiden i et praksisnært læringsmiljø med Halmhuset som autentisk klasselokale. Det glæder børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen, at prisen går til UngOdense:

-Læring for fremtiden er en meget værdig vinder af årets Bæredygtighedspris – projektet demonstrerer hvor motiverende og engagerende det kan være, når aktiviteter og undervisning forholder sig til virkelige problemstillinger. Verdensmålene er en slags verdensomspændende to do liste. Alle må se på, hvad de kan udrette på listen - her går børnene virkelig forrest. Jeg er en meget stolt rådkvinde, siger Susanne Crawley Larsen.

Læringsforløbene i UngOdense bygger på medinddragelse af de unge og deres egne initiativer, idéer og projekter. UngOdense har f.eks. 250 børn tilmeldt læringsforløb med følgende temaer: ”Mad og selvforsyning”, ”Tøj, produktion og forbrug”, ”Plastik og havmiljø” og ”Genbrug og upcycling”. Læs mere: www.ungodense.dk/læringforfremtiden 

Odense Bæredygtighedspris. Det var 7. gang Odense Bæredygtighedspris blev uddelt. Prisen er tidligere vundet af Odense ZOO, Fyns Almennyttige Boligselskab, BioTrans Nordic, Økologi Haven ApS, Odense Fødevarefællesskab og Scandic Odense. Odense Bæredygtighedspris uddeles af Odense Bæredygtighedsråd og gives til et bæredygtigt initiativ i Odense, der er gennemtænkt i forhold til de tre elementer i bæredygtighed: sociale forhold, økonomi og miljø. www.odense.dk/Baeredygtighedsraad 
   
Yderligere oplysninger

Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd: tlf. 3051 3115 / peterrj@odense.dk 

Susanne Crawley Larsen, Børn- og ungerådmand, Odense: tlf. 3060 4419

Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder, Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat: tlf. 2459 7656 / tjc@odense.dk

Christina Jo Larsen, kommunikationskonsulent: Odense Kommune, tlf. 5136 0041 / chjla@odense.dk 

Erik Rasmussen, viceungdomsskoleleder, UngOdense: tlf. 20 48 05 86 / ectr@odense.dk

Mere fra Odense Bæredygtighedsråd

Odense Bæredygtighedsråd

www.odense.dk/Baeredygtighedsraad

Odense Bæredygtighedsråd arbejder for at skabe nye bæredygtige løsninger i Odense. Rådet er bredt sammensat af personer fra både private og offentlige aktører, som har kompetencer indenfor miljø, sundhed, økonomi og sociale forhold.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere