22.11.2017  |  Klima, miljø og energi

UPS storinvesterer i vedvarende naturgas

Frem til og med 2024 vil den amerikanske transportgigant UPS købe hvad der svarer til over 40 mio. liter vedvarende naturgas om året. Det vil spare miljøet for store mængder drivhusgasser.

Alternative drivmidler er et stort fokusområde for den amerikanske pakkepostmastodont UPS, der bl.a. arbejder indgående med elbiler og generelt har en bred vifte af bæredygtighedsmål. I mandags annoncerede selskabet så, at man har indgået endnu en aftale, der skal understrege virksomhedens klimahensyn.

Læs også: Bæredygtigt samarbejde mellem UPS og TerraCycle bærer frugt

UPS har således etableret et samarbejde med Big Ox Energy, der indebærer at man hvert år frem til og med 2024 vil købe hvad der svarer til 10 mio. gallons (knap 38 mio. liter) vedvarende naturgas (renewable natural gas, RNG). Brugen af RNG kan give en reduktion i udledningen af drivhusgasser på op til 90 procent sammenlignet med konventionel diesel.

I tillæg til aftalen med Big Ox indgik UPS tidligere i år en femårs-kontrakt med selskabet AMP Energy om køb af yderligere 1,5 mio. gallons (ca. 5,7 mio. liter) årligt. Sammenlagt vil de to aftaler hjælpe UPS i retning af at opfylde et central bæredygtighedsmål, nemlig at 40 procent af al brændstof til selskabets landbaserede flåde skal komme fra alternative kilder i 2025.

”Naturgas er et velfunderet alternativ til benzin og diesel og dermed et vigtigt element i vores bestræbelser på at reducere drivhusgasudslippet fra vores landflåde. De her aftaler er et betydeligt bidrag til vores investeringer i brugen af RNG og vil hjælpe os i retning af næsten at tredoble vores årlige forbrug af RNG”, siger UPS’ director of fleet procurement, Mike Casteel.

Vedvarende naturgas – også kendt som biometan – kan udvindes fra en stribe fornybare kilder som eksempelvis komposterende organisk affald på lossepladser, spildevandsanlæg og landbrug. UPS brugte ca. 17,5 mio. liter RNG og regner med at bruge omkring 53 mio. liter i år.

Læs også: ”U-bæredygtige virksomheder har ingen fremtid”

”UPS fortsætter med at foretage investering i vedvarende naturgas, der bidrager til at industrien bevæger sig fremad. Vores aftale med UPS er en af de største kontrakter vi hidtil har underskrevet og blandt de største nogensinde på RNG-markedet”, siger CEO of Big Ox Energy, Rob Larsen.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere