12.04.2017  |  Klima, miljø og energi

Vaskeanlæg skal hjælpe med plastgenanvendelse

Fra august måned kan Randers Kommune bryste sig af at være den første i Danmark, der har et vanskeanlæg, der kan rengøre plast med organisk materiale, så det fremover kan genanvendes.

Når danskerne smider kødbakker, remouladetuber og lignende plastikemballage ud, bliver det ofte brændt. Da der ikke findes anlæg i Danmark, der kan rengøre forurenet plast, kan det derfor være vanskeligt at genanvende – men det har man tænkt sig at lave om på hos Dansk Affaldsminimering i Langå.

Læs også: Københavns Kommune vil have mere plastgenanvendelse

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi ser et stort potentiale i at genanvende plastik, der er forurenet med organisk materiale. Derfor bygger vi nu et vaskeanlæg, så den slags plast kan blive rengjort har i landet og genanvendt frem for at blive sendt til forbrænding eller til anlæg uden for Danmark” siger Kim Dalsgaard, der er indehaver af Dansk Affaldsminimering.

Siden 2011 har Dansk Affaldsminimering specialiseret sig i genanvendelse plastaffald fra virksomheder. I dag forarbejder virksomheden cirka 1.200 tons plastik til genanvendelse om året ud fra principperne om cirkulær økonomi, der beror sig på, at plastikken genanvendes af virksomheder i nærområdet.

Hos Dansk Affaldsminimering vil man gerne genanvende plastikken lokalt, hvorfor man nu vil opsætte et vaskeanlæg, der skal rengøre den plastik, der er forurenet med organisk materiale.

Derfor forventer virksomheden en årlig affaldsmængde på omkring 5.000 tons – og en del af det skal komme fra det husholdningsaffald, som borgere i Randers Kommune smider i deres affaldsbeholdere.

Læs også: Tendens: Stigende interesse for, men mangel på, genanvendelse af plast

Byggeriet af det nye vaskeanlæg i Langå et netop gået i gang, og anlægget ventes at stå klar til august.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere