22.03.2021  |  Klima, miljø og energi

Vejen til ansvarlighed er fyldt med dilemmaer

Indhold fra partner Hvad er dette?

P+ lancerer dilemmaspil med investeringsdilemmaer fra den virkelige verden.

Skal pensionsmidlerne investere i et olieselskab med grønne ambitioner? Og hvad med elbiler, der produceres under tvivlsomme arbejdsforhold?

Det er nogle af de dilemmaer, som møder pensionskassen P+'s investeringsafdeling, når ambitionerne for at investere ansvarligt skal omsættes til handling. For selvom P+ har en ambitiøs politik for ansvarlige investeringer, og ser ansvarlige investeringer i klima, menneskerettigheder og verdensmål som en selvfølge, kommer pensionskassen ikke uden om at træffe svære valg.

Den oplevelse vil P+ gerne dele med sine medlemmer, og derfor har man udviklet et spil, hvor medlemmerne af pensionskassen selv kan prøve kræfter med fem reelle dilemmaer, som investeringsafdelingen i P+ har stået overfor.

Dilemmaer kræver konstante afvejninger
Samtidig kan medlemmerne  blive klogere på, hvordan P+ navigerer i det gråzonefyldte farvand, som ansvarlige investeringer udgør. Det fortæller underdirektør og chef for ansvarlige investeringer i P+ Kirstine Lund Christiansen:

”Når det kommer til ansvarlige investeringer, er det store spørgsmål altid, hvor og hvordan man sætter en grænse i spørgsmål, der sjældent er helt sorthvide. Vi har udviklet en internationalt anerkendt politik for ansvarlige investeringer, der tager udgangspunkt i international lovgivning og retningslinjer fra blandt andet FN, OECD, EU og Paris-aftalen, men alligevel kommer vi ikke uden om dilemmaer, der kræver konstante afvejninger. Med dilemmaspillet håber vi, at vi kan give vores medlemmer en fornemmelse af, hvordan arbejdet med ansvarlighed ser ud i praksis.”

Prøv P+'s dilemmaspill her.

Mere fra P+, Pensionskassen for Akademikere

P+, Pensionskassen for Akademikere

https://www.pplus.dk/

  • Dirch Passers Allé 76 2000 Frederiksberg

"Vi arbejder for at skabe det størst mulige afkast til vores medlemmer og samtidig være en ansvarlig investor. Det sikrer vi gennem en risikobaseret investeringsstrategi og en effektivt drevet organisation."— Søren Kolbye Sørensen, adm. direktør i P+.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere