14.09.2022 | Klima, miljø og energi
VELUX vinder klimaprisen ved Sustainability Awards 2022
Indhold fra partner Hvad er dette?
Som kulminationen på en dag i Børssalen med inspirerende oplæg og fuld fokus på bæredygtighed blev tre vindere af Sustainability Awards kåret.
VELUX Group blev vinder af Climate Strategy Award – klimaprisen – der blev uddelt ved Sustainability Awards, som blev afholdt den 13. september af Dansk Erhverv og EY.
Klimaprisen gives til en virksomhed, som i sit strategiske afsæt har særligt ambitiøse mål og handlinger i arbejdet med klimaforandringer, fortæller Jan C. Olsen, CEO for EY i Danmark:
”Med vores Climate Strategy Award vil vi belønne virksomheder, som formår at integrere forandringen i hele organisationen med ambitiøse mål og handlinger for reduktion af deres CO2-aftryk. Den uafhængige jury fandt VELUX Group som et godt eksempel på dette.”
Vil fremhæve virksomheder og inspirere
Baggrunden for Sustainability Awards, der blev grundlagt i 2021, er ønsket om at fremhæve virksomheder, der arbejder strategisk og innovativt med bæredygtighed. Samtidig er formålet at dele inspiration om de virkningsfulde tiltag, der gør en reel forskel for virksomheder og samfundet.
Vinderen af Climate Strategy Award bliver fundet af en uafhængig jury, der har vurderet 10 nominerede virksomheder ud fra en række kriterier. Ud af de 10 nominerede blev tre finalister udpeget: VELUX Group, Salling Group og Ørsted. Og det blev altså VELUX Group, der løb med sejren.
’Lifetime carbon neutral’
Juryen begrundede blandt andet valget af VELUX Group med, at de er en inspiration og et levende bevis på, hvordan en stor, veletableret virksomhed kan transformere sig og skabe virkelig impact. Juryen fremhævede blandt andet deres mål om at blive ’lifetime carbon neutral’ og altså rette op på ikke bare fremtidige, men også historiske udledninger.
”Årets vinder af klimaprisen er særdeles ambitiøse og tager klimaudfordringerne seriøst, selv om de begår sig i en branche, der ellers har været udskældt, når det kommer til bæredygtighed. De viser en dedikation og et mod fra ledelsesgangen – og det smitter af hele vejen ned gennem organisationen.”, siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv.
Anders Götzsche, CFO og interim CEO i VELUX Gruppen udtaler:
”Vi er meget stolte og taknemmelig for at modtage denne pris og den anerkendelse fra EY, Dansk Erhverv og juryen for vores strategiske arbejde med klima og naturbevarelse, som er så vigtig og integreret en del af vores strategi. Med klimakrisens tydelige konsekvenser, der udspiller sig for øjnene af os, er det bydende nødvendigt, at vi som virksomheder viser vejen til en grøn og bæredygtig fremtid. Både strategisk, men vigtigst af alt i konkret handling. Med denne vigtige pris håber vi, at vi kan være med til at inspirere andre til at være med til at skubbe grænserne for bæredygtig produktion og adfærd i alle områder af byggebranchen.”
Klima, miljø og energi

Bæredygtige Combineering: Fra Entrepreneur Of the Year til milliardsalg
Bæredygtighed betaler sig. Combineering, der sidste år vandt EY Entrepreneur Of The Year i kategorien Bæredygtighed, blev i år solgt til britiske Reconomy Group for knap 1,5 mia. kr. Virksomheden udvikler specialiserede genanvendelsesmetoder og innovative løsninger, der hjælper andre virksomheder med at reducere deres affald og CO2-udledning.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Danmark i top-3 på globalt energiindeks
Nye beregningsmetoder gør Danmark til højdespringer i globalt energiindeks. Det skyldes blandt andet Danmarks offshore wind-programmer og projekter omkring power-to-x.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Sustainability Awards uddeler ny pris
Ønsket om at honorere virksomheder, der tager ansvar for deres væsentlige miljøpåvirkninger, er baggrunden for en ny transitionspris, der i år uddeles ved Sustainability Awards
Indhold fra partner
Supply chain

Virksomheder, tag stilling ud fra data i forsyningskæden
Der er kommet større fokus på dokumentation i forhold til virksomheders CO2-udledning, generel miljøpåvirkning og sociale forhold. I takt med at disse dokumentationskrav – som også bliver til decideret lovgivning på flere områder - breder sig længere ud i forsyningskæden, stiller det større krav til ikke blot virksomheden selv, men også underleverandører – og underleverandørers underleverandører...
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

EY vil aflaste Danmarks el-net ved at flekse strømforbruget i hovedsædet
EY tilbyder nu at stå standby for at balancere el-nettet med 571 MWh om året. I det danske hovedsæde på Frederiksberg skruer revisions- og konsulentvirksomheden ned for fire ventilationsanlæg og to komfortkøleanlæg, når elnettet er særligt belastet. Det svarer til, at Danmark i en krisesituation vil kunne undgå at tvangsafbryde strømmen til 600 husstande.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

EY Danmark er ISO 14001-certificeret
EY i Norden har nået endnu et vigtigt skridt i bæredygtighedsarbejdet med ISO 14001-certificeringen af EY’s nordiske miljøledelsessystem.
Indhold fra partner