16.01.2020  |  Klima, miljø og energi

Venstres miljøordfører Jacob Jensen besøgte grøn plastvirksomhed

Indhold fra partner Hvad er dette?

Schoeller Plast i Regstrup åbnede forleden dørene for Venstres miljøordfører Jacob Jensen for at drøfte mulighederne for at øge plastgenanvendelsen i Danmark.

Fredag den 10. januar besøgte Jacob Jensen, folketingsmedlem og miljøordfører for Venstre, virksomheden Schoeller Plast, der har produktion i Regstrup i Holbæk Kommune.   

Formålet med besøget var bl.a. at give Jacob Jensen et indblik i, hvordan Schoeller Plast gennem mange årtier i praksis har arbejdet med plastgenanvendelse. Virksomheden er bl.a. kendt for sin produktion af øl- og sodavandskasser i genanvendt plast. Derudover har Schoeller Plast tidligere medvirket i et meget omtalt projekt med fokus på at genanvende plastaffald fra flere tusinde husstande i Holbæk Kommune, som ellers primært bliver energiudnyttet.

Besøget bød på en grundig introduktion til virksomhedens historie og plastløsninger samt en rundvisning i produktionen.

Jacob Jensen, der er opstillet for Venstre i Sjællands Storkreds, fortæller:

- Plast fylder mere og mere i den politiske debat. Derfor var det interessant at besøge Schoeller Plast, som i rigtig mange år har arbejdet med genanvendelse af plast i praksis samtidig med, at virksomheden har skabt lokale arbejdspladser. Det er den slags erhvervshistorier, som vi skal have flere af i Danmark, og det vil vi gerne bakke op om i Venstre

Jan Bybjerg Pedersen, direktør i Schoeller Plast, var meget tilfreds for den politiske interesse:  

- For os som virksomhed vil vi meget gerne åbne dørene op for at inspirere landets politikere til, hvordan vi kan løfte i samlet flok, når det gælder om at skubbe på vigtige dagsordener som øget genanvendelse og mere cirkulær økonomi. Det er vigtigt for os, at vi åbner op for dialog, så vi sammen kan finde løsninger, som gavner den aktuelle klimadagsorden men uden at påvirke vores konkurrenceevne i negativ grad. Sammen mener jeg, at vi kan blive endnu stærkere.

Besøget hos Schoeller Plast blev afviklet i samarbejde med Plastindustrien, og derfor deltog brancheforeningens miljøpolitiske chef Christina Busk også i besøget.

Mere fra Plastindustrien

Plastindustrien

https://plast.dk/

  • pd@plast.dk
  • 3330 8630
  • Vesterbrogade 1E, 3. 1620 København V, Danmark

Plastindustrien er en brancheorganisation for plastvirksomheder i Danmark. Vi har omkring 250 medlemmer, og industrien tæller over 26.000 danske jobs. Som brancheorganisation dækker vi både plastforarbejdende virksomheder, samt leverandører af de maskiner og råvarer, der indgår i industrien.Vores mission er at sikre danske plastvirksomheder optimale rammer for succes og at tage ansvar for den verd…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere