28.10.2014  |  Klima, miljø og energi

Verden venter på klimarapport fra København

I denne uge samles 600 internationale klimaforskere og delegerede i Danmark. De skal sætte de sidste punktummer i den femte rapport fra FN’s klimapanel om klimaets tilstand.

Om IPCC og værtsskabet

IPCC står for The Intergovernmental Panel on Climate Change.

IPCC blev oprettet af FN's særorganisationer for meteorologi (WMO) og miljø (UNEP) i 1988.

Til mødet i København forventes 5-600 deltagere.

Deltagerne består af videnskabelige eksperter, regeringsdelegerede og NGO’ere.

Danmarks rolle er at skabe rammerne for værtsskabet. FN’s klimapanel står for mødets indhold.

Mandag den 27. oktober indledte FN’s klimapanel IPCC et såkaldt plenarmøde i København. Mødet skal munde ud i offentliggørelsen af en rapport, som indeholder konklusioner om klimaets tilstand.

Rapporten bliver offentliggjort søndag den 2. november, og den er baseret på tre delrapporter, som er blevet offentliggjort i tre etaper i 2013 til 2014.

Læs også: Stort FN-klimamøde i København

”Vi skriver klimahistorie i København, når IPCC offentliggør deres rapport. Det er denne rapport, som internationale politikere, journalister og forskere vil referere til i mange år frem. Og selvom ingen kender det endelige indhold af rapporten endnu, er det min klare forventning, at den bliver afgørende for forhandlingerne om en global klimaaftale i Paris i 2015,” siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen i en pressemeddelelse.

Delrapporterne til IPCC’s femte hovedrapport har slået fast, at klimaet allerede er under forandring, at forandringerne er menneskeskabte, og at der skal handles straks, hvis de omfattende klimaforandringer skal forebygges.

Under mødet den 27. oktober udarbejdede de deltagende et ”resumé til beslutningstagere”, som også offentliggøres den 2. november. Resuméet opsummerer de væsentligste konklusioner fra hovedrapporten, og forventningen er, at resuméet fremover vil være et vigtigt grundlag for politiske beslutninger på klimaområdet.

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere