16.01.2021  |  Klima, miljø og energi

Vi beregner klimaeffekten ved jeres affald

Indhold fra partner Hvad er dette?

Der har aldrig været større fokus på den samlede klimapåvirkning ved jeres virksomhed og produktion. Jeres kunder ønsker bæredygtige produkter og services. Samtidig er I underlagt ambitiøse klimakrav fra myndighederne. Vi leverer dokumentationen for klimaeffekten ved slutbehandlingen af jeres farlige affald til brug for jeres klimarapportering.

Bevidstheden om jeres virksomheds klimapåvirkning er vigtigere end nogensinde. Det mærker vi på efterspørgslen efter CO2-beregninger (carbon footprints) på effekten af slutbehandlingen af vores kunders farlige affald.

For at imødegå dette behov har vi, i samarbejde med en ekstern partner, udviklet en CO2-beregner, der bygger på en standardiseret beregningsmodel. Den gør det muligt for os at tydeliggøre og detaljere klimaaftrykket for vores behandling af jeres farlige affald. Resultatet kan I med fordel bruge i jeres klimarapportering.

Sådan gør vi

Vi kortlægger Co2-ækvivalenter for jeres farlige affald på baggrund af fælles viden om bl.a. parametre som affaldstype, mængde, vandindhold og transportafstand.

Beregningen omfatter både:

  • Direkte emissioner, generet ved vores affaldsbehandling
  • Undgåede emissioner, som følge af nyttiggørelse af affaldet til energi (fjernvarme og el) samt genanvendelse af jern, metaller og olie.

Prisen for jeres carbon footprint bygger på karakteren af jeres affald og afhænger af, hvor mange forskellige fraktioner I leverer.

Hvad kræver det af jer?
Det eneste du behøver at gøre er

at henvende dig til din faste kontaktperson hos os, så tager vi dialogen med dig om de konkrete parametre til beregning af jeres carbon footprint.

Du kan også følge linket her og udfylde formularen med dine kontaktoplysninger, så kontakter vi dig.

Denne artikel er en del af temaet I fokus: cirkulær økonomi 2021

Mere fra Fortum Waste Solutions A/S

Fortum Waste Solutions A/S

http://www.fortum.dk/recyclingandwaste

Fortums mission er at engagere virksomheder og samfund i at omstille sig til en renere verden. En verden med mindre CO2-udledning. En verden hvor skadelige stoffer fjernes fra kredsløbet, og hvor værdifulde råstoffer genanvendes i et uendeligt cirkulært kredsløb.  Fortum har globalt ca. 8.000 medarbejdere. 62 % af virksomhedens elproduktion er CO2-…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere