"Vi taler CSR hele tiden"
Erhvervsvirksomheder opfordres til tænke utraditionelt og til at blive mere fleksible i forhold til at forbruge energi. På den måde kan de bidrage til en nødvendig omstilling væk fra fossile brændstoffer og hen i mod mere genanvendelse. Det sagde Charles Nielsen, der er direktør for Dong Energy's innovationscenter, på konferencen CSR fokus.
"Vi tænker på CSR hele tiden. Vi taler om det hele tiden". Sådan startede Dong Energy-direktøren Charles Nielsen sit oplæg på CSR fokus-konferencen i dag. Charles Nielsen står i spidsen for research- og udviklingsafdelingen i Dong Energy, og han mener, det er ekstremt vigtigt lige nu at diskutere, hvordan vi implementerer vind og biomasse i den samlede energiforsyning fremadrettet.
Om Charles Nielsen
- Charles Nielsen er forsknings- og udviklingschef i Dong Energy.
- Han er ansvarlig for koncern udvikling med fokus på teknologiudvikling og integration af vedvarende energi i energisystemet - integration af fluktuerede energi, integration mellem energiinfrastrukturer og teknologiudvikling på såvel produktions som forbrugsområdet. Hovedfokus er bioraffinering og et mere intelligent energisystem.
- Han har arbejdet med energiteknologi i energisektoren igennem mere end 20 år, herunder flere år med teknologi til produktion af bio-ethanol på basis af halm.
"Verdens befolkning vokser med 21 procent frem mod år 2030 - vi bliver 50 millioner flere mennesker hvert år. Og vi ønsker at bruge lige så meget energi, som vi gør i dag. Derfor er vi nødt til at genanvende spild- og restprodukter. Og vi er i det hele taget nødt til at tænke på en helt ny måde", sagde direktør Charles Nielsen på konferencen, der bliver afviklet på Hotel Crowne Plaza i Ørestaden 12. og 13. december.
Charles Nielsens oplæg hed "Industrisymbiose med fokus på miljø og genanvendelse". Han vil have virksomhederne og befolkningen væk fra at tænke på fossile brændstoffer som en nødvendighed for vores levestandard. "Vi skal gå den grønne vej og bruge vind, sol og biomasse", fastslog han. På et spørgsmål om, hvad virksomhederne kan bidrage med til den udvikling, sagde han:
"De skal tænke mere i el, og de skal blive mere fleksible", sagde han og nævnte et eksempel på en utraditionel løsning. Odense Universitetshospital satser på varmepumper i stedet for kul. Planen er at få vamepumper på alle afdelinger. Dong Energys hovedfokusområder er: biomasse og udnyttelse af affald, havvindmøller.
Fra sort til grøn elektricitet
I 2006 var 15 procent af Danmarks energi grøn og 85 procent kom fra fossile brændstoffer. Målet er, at det skal være omvendt i 2040 - altså 85 procent af vores energi skal være grøn og genanvendelig. I 2020 skal fordelingen være fifty fifty.