16.09.2019  |  Klima, miljø og energi

Virksomheder i det midtsjællandske tager hånd om FN’s Verdensmål

Indhold fra partner Hvad er dette?

Virksomheder kan den 3. oktober i Roskilde blive klædt på til at arbejde aktivt med FN's Verdensmål til gavn for forretningen, medarbejdere og samfundet. Videns- og netværkshuset Cabi lancerer en ny værktøjskasse målrettet små og mellemstore virksomheder. På morgenmødet får deltagere argumenter, vejledning og intro til digital værktøjskasse.

Mange virksomheder arbejder med verdensmålene, der blev lanceret af FN i 2015. Mange kunder og leverandører har fokus på det. Nogle virksomheder er lige begyndt.

Hvis din virksomhed skal med på vognen, så er det oplagt at tilmelde sig dette gratis arrangement. På mødet får deltagere svar på, hvordan socialt ansvar og FN´s Verdensmål kobles med den daglige drift og bundlinjen.

”Vi vil med dette arrangement invitere ledere, HR og økonomiansvarlige ind til en god intro, der klæder virksomheden på til at arbejde med især FNs Verdensmål 8,” siger konsulent hos Cabi, Jacob Thorn.

FN’s Verdensmål 8 bærer overskriften Anstændige jobs og økonomisk vækst. Og det kan virksomheder bidrage til gennem deres sociale ansvar ved fx at ansætte udsatte ledige.

VirksomhedsnetværkCabi er Danmarks største netværk af socialt ansvarlige virksomheder. Med 6.100 medlemmer i det ganske land, og 1.000 på Sjælland er kontakten til virkeligheden tæt.

Nøglen til forretningen ligger i medarbejderstaben

Medarbejderne er kernen i en virksomhed, og nøglen til den gode forretning er en af pointerne fra oplægsholder og specialist på området, Marianne Lyngberg Nilsson.

Det betyder, at virksomheden kan nå langt med fokus på Verdensmål 8. Erfaringen viser, at rigtig mange små og mellemstore virksomheder tager sig godt at medarbejdernes ve og vel, og at der er god tradition for fx at rekruttere udsatte ledige til opgaver.

Cabi lancerer på mødet en digital guide, som kan bruges til at indfri det forretningsmæssige potentiale og synliggøre det sociale ansvar som værdi for virksomheden, fortæller Cabis Marianne Nilsson.

”Når du forebygger mistrivsel og sygefravær, fastholder kompetencer eller ansætter fra kanten, så synliggør arbejdet med FN's Verdensmål et forretningspotentiale. Og hvem vil ikke også være en attraktiv virksomhed for både kunder, medarbejdere og ejere i morgen?”

Verdensmål 8 med værdi for økonomi og forretning

VirksomhedsnetværkCabi samarbejder med Roskilde Golf Klub, som stiller lokaler på Margrethehåbsvej til rådighed. Daglig leder Anders Schnack fra Roskilde Golf Klub glæder sig til arrangementet: 

Vi har mange virksomheder i vores sponsor- og erhvervsnetværk, som tager socialt ansvar. Og vi gør det også selv med fx praktikanter. Emnet er vigtigt. Jeg bruger selv mine erfaringer på området fra et langt arbejdsliv i en række større virksomheder i ind- og udland, når vi fx tager ledige ind, der har udfordringer.

Værdien opstår når vi får løst opgaver og den pågældende oplever succesen. Det giver også på vores sociale profil, og det appellerer bredt til medlemmer, sponsorer osv,” siger Anders Schnack.

”Det koster ikke noget at deltage. Husk dog at melde til, så vi har stole nok,” slutter han.

Opfordring til virksomhederne på Midtsjælland

”Vær med i Roskilde, brug et par timer og få konkret input til jeres arbejde. Verdensmålene er skabt for en bæredygtig verden, hvor det giver mening for virksomhed, medarbejdere og samfund,” forklarer konsulent Jacob Thorn fra Cabi.

”At være i Roskilde den 3. oktober betyder meget for os. Vi samarbejder med alle og er i dialog med virksomheder i hele Danmark og faciliterer bl.a. netværk lokalt. Vi ved, at viden og værktøjer kan gøre forskellen i en travl hverdag, så vi glæder os meget til at møde ejerledere, ledere, HR og medarbejdere, der sidder med økonomiansvar i virksomhederne,” siger Jacob Thorn.

Program og tilmelding

Se program og alt om tilmelding her https://www.tilmeld.dk/Cabi201919/arrangementet.html

Tags: Cabi

Mere fra Cabi

Cabi

http://www.cabiweb.dk/

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme: Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere