02.10.2017 | Klima, miljø og energi
VW-CEO: "Vi vil tilbage på toppen af bæredygtighedsranglisterne"
Den tyske bilgigant Volkswagen Group holder fast i sine miljømæssige målsætninger, der skal gennemsyre hele organisationen. ”Vi skal se på hele mobilitetens livscyklus”, siger topchefen.
Volkswagen Group understregede sine miljømålsætninger flankeret af en koncernens nye elbiler. Fra venstre mod højre: Bernd Osterloh, formand for Group Works Council, Stephan Krinke, Head of Environmental Affairs i Volkswagen Group, Georg Kell, formand for Sustainability Council i Volkswagen Group og CEO for VW, Matthias Müller. Foto: VW
I maj i år annoncerede tyske Volkswagen Group, en af verdens største bilproducenter, at man frem mod 2025 vil skære 45 procent af sin påvirkning på miljøet og klimaet ved hjælp af mere bæredygtige produktionsmetoder, komponenter etc.
Læs også: Volkswagen investerer stort milliardbeløb i elbiler
Den ambition satte koncernen så en tyk streg under på sidste uges Group Environmental Conference (GEC) i hjembyen Wolfsburg, hvor Group CEO Matthias Müller satte ord på tankerne bag strategien. Den handler nemlig ikke kun om miljøet.
”I lang tid kunne man finde Volkswagen i toppen af flere prestigefulde bæredygtighedsrangeringer – og den position vil vi gerne genindtage”, sagde han, givetvis med henvisning til den omfattende dieselskandale, som selskabet erkendte sin skyld i tidligere på året.
”Vores kunder og samfundet forventer bæredygtig handling fra os. Det er godt at Volkswagen åbner op og engagerer sig i eksterne perspektiver. Specielt på de områder, der handler om miljø og bæredygtighed”, fortsatte han.
I forhold til koncernens konkrete indsats, understregede topchefen, at man fremover vil forfølge en mere holistisk tilgang til, hvad det vil sige at tage hensyn til sine omgivelser, og hvor mange parametre man egentlig har indflydelse på, ikke kun i sin produktion, men også i processerne før og efter.
”Vi udvider vores fortolkning af miljømæssig bæredygtighed: det handler ikke kun om, hvad der kommer ud af udstødningsrøret. Vi er nødt til at adressere hele mobilitetens livscyklus – fra energiproduktion og råmaterialer til genanvendelse”, sagde Matthias Müller.
Bæredygtighedsråd med rettigheder og penge på lommen
I den forbindelse pegede Müller på det Group Sustainability Council man oprettede for et lille års tid siden som en ”institutionalisering” af strategien. Netop dette råd holdt i forbindelse med GEC-eventen sit tredje møde, og ved den lejlighed blev den kinesiske økonom Yongtu Long optaget som rådets 10. medlem. Blandt de øvrige udvalgte er i øvrigt EU’s tidligere klimakommissær, danske Connie Hedegaard.
Yongtu Long var chefforhandler ved Kinas indtræden i WTO og har derudover haft en lang række poster i landets regeringsapparat og diplomati, ligesom han har været generalsekretær for samarbejdsorganisationen Boao Forum for Asia. Netop den profil har været vigtig for VW at få med.
”Jeg er begejstret for at Sustainability Council byder velkommen til endnu en topeksperts deltagelse i arbejdet. Ikke mindst fordi hr. Long kommer fra Kina – et land vi kalder for vores andet hjemmemarked og hvortil vores forbindelser er specielt tætte”, sagde Matthias Müller i forbindelse med udpegningen.
Læs også: Bæredygtighed og kunstig intelligens – potentiale og (mulige) problemer
Bæredygtighedsrådet skal rådgive koncernledelsen omkring bæredygtig mobilitet, miljøbeskyttelse og socialt ansvar samt integritet, fremtidens arbejdsmarked og digitalisering. Rådet har et budget på 20 mio. euro (godt 150 mio. kr.) de første to år, og VW gør meget ud af at understrege, at de nu 10 medlemmer arbejder uafhængigt og med vide rettigheder i forhold til adgang til information, konsultationer og selvstændige initiativer.
-AK
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Klima, miljø og energi

Klimarådet: CO2-udledningen i 2025 vil være højere end forventet
Energistyrelsens klimastatus og -fremskrivning opfylder sin funktion som centralt planlægningsværktøj for dansk klimapolitik. Der er dog stadig ubesvarede spørgsmål og plads til forbedringer – blandt andet omkring affalds- og landbrugssektorerne. Det vurderer Klimarådet i et nyt notat.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Klima, miljø og energi

Første bilproducent tilslutter sig SteelZero-initiativet
SteelZero er et initiativ taget af Climate Group og ResponsibleSteel, som Volvo Cars nu tilslutter sig som den første bilproducent. Det er ikke Volvos første skridt i udviklingen af udvikle fossilfri stål, men initiativet skal sætte ekstra skub på arbejdet.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)
Medarbejder

CO2-reduktion forudsætter tusindvis af nye medarbejdere i industrien
En analyse fra Industriens Uddannelser viser, at der kommer massiv merefterspørgsel på faglærte og ufaglærte medarbejdere i industrien i takt med, at investeringer i grøn omstilling rulles ud.