28.04.2016  |  Samfund

Wefood åbner i Aarhus

Supermarkedet, der bekæmper madspild ved at sælge billig overskudsmad, planlægger åbningen af to nye butikker – den ene i Aarhus.

Wefood, supermarkedet mod madspild, har på få måneder trukket en masse opmærksomhed, omtale og ikke mindst kunder til butikken på Amagerbrogade. Interessen har været så omfattende, at Folkekirkens Nødhjælp – NGO’en bag butikken - planlægger at udvide med to butikker, skriver TV2 Østjylland. Den ene skal ligesom ’prototypen’ ligge i København, mens den anden skal give aarhusianerne mulighed for at købe billig overskudsmad.

”Vi vil gerne have en butik mere i København, og så udvider vi i Aarhus i 2017. Aarhus er kulturby i 2017, og det vil vi mægtig gerne være med til at fejre”, siger generalsekretæren og tilføjer:

”Nu har vi den ene butik, og vil gerne udvide med to mere, og så længe der er varer og interesserede kunder og gode frivillige, så fortsætter vi. Og det tror vi der er. Vi har fået mange gode aftaler med leverandører, og der er stor efterspørgsel på at kunne afsætte varer i butikker som vores," siger hun.

Læs også: Danske supermarkeder mod lovgivning om madspild

Ideen bag Wefood er at skære i de op imod 700.000 ton fødevarer, der hvert år smides ud i Danmark. Producenter og detailhandlen leverer overskudsvarer som sælges videre til en lavere pris end normalt. Og konceptet har vist sig som en bæredygtig forretning, der allerede har tjent over 200.000 kroner, som går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i verdens fattigste lande.

Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen var for nylig i New York, hvor hun skulle fortælle om konceptet til en forsamling i FN.

”Der er kø på gaden hver eneste dag. Folk kommer ind og ser, hvad vi har, og det er det, der er meningen; at man ikke skal købe alle sine varer i en Wefood-butik, men at man ser, hvad vi har”, siger Birgitte Qvist-Sørensen.

-CHM                 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere