03.01.2017  |  Klima, miljø og energi

Omstilling til elbiler i Helsingør Kommune

Indhold fra partner Hvad er dette?

Stort potentiale for at omstille kommunens benzinbiler med nye miljørigtige elbiler

Af en udarbejdet flådeanalyse for Helsingør Kommune fremgår det, at der er et stort potentiale for at implementere elbiler i kommunen. Flådeanalysen har haft særlig fokus på bilerne i hjemmeplejen, og her viste det sig, at alle hjemmeplejens nuværende benzinbiler, potentielt kan udskiftes med elbiler.

Grøn omstilling med fornuftig økonomi 
Helsingør Kommunes hjemmepleje kører aktuelt i små benzinbiler. Omstilles disse biler fra fossilt drivmiddel til elbiler, kan der opnås en CO2-reduktion på 662 ton i forhold til den nuværende bilparks CO2-udledning over ejerskabsperioden på fire år.

Helsingør Kommune skal tage stilling til om der skal anskaffes elbiler, når der i løbet af året, skal udskiftes en række biler i hjemmeplejen. I flådeanalysen er det med udgangspunkt i gældende markedspriser opgjort, hvad økonomien vil være ved at anskaffe elbiler i forhold til konventionel benzinbiler. 

Merudgiften for en Renault Zoe elbil vil være 12 procent i forhold til en lille benzin bil. For denne merpris får personalet til gengæld glæden af automatisk transmission, en lydløs og smidig køreoplevelse, samt glæden og stoltheden af at gøre noget godt. 

Samtidig har Helsingør Kommune mulighed for at sende et tydeligt signal til omverdenen om, at kommunen tager ansvar for den grønne omstilling til et samfund uafhængigt af fossile brændstoffer.

Der er i opgørelsen af totaløkonomien for elbilerne taget højde for et økonomisk tilskud pr. elbil på 10.000 kr., som kan opnås via Region Hovedstadens elbilpartnerskab 'Elbilpartnerskabet for anskaffelse af elkøretøjer'. 

Transparens i omkostninger og løsninger
Den for de fleste svært tilgængelige ladeinfrastruktur og vurdering af omkostninger til etablering og installation blev i flådeanalysen opgjort med udgangspunkt i de faktiske forhold på de steder, hvor elbilerne i givet fald skulle implementeres. 

Der blev i samarbejde med E.ON Danmark udarbejdet et løsningsdesign med opgørelse af omkostningerne til etablering af ladeinfrastruktur inklusive installationsomkostninger og eventuelt tilslutningsbidrag. 

På baggrund af flådeanalyses opgørelse af det miljømæssige potentiale og økonomiske konsekvenser ved at implementere elbiler i bilflåden, vil der blive udarbejdet en dagsorden til stillingtagen i kommunens direktion. Fleetwise har således bistået med grundlaget for Helsingør Kommunes stillingtagen til implementering af elbiler.

Om projektet
Projekt 'Flere elbiler i hjemmeplejen' skal demonstrere mulighederne for anvendelse af elbiler i hjemmeplejen og hjælpe kommuner i gang eller videre med den grønne omstilling. 

Via projektet kan alle kommuner få adgang til ekspertviden og gratis rådgivning i vejen fra tanke til handling mht. elbiler i hjemmeplejen. Kommuner kan få hjælp med lige præcis det der er brug for, uanset hvor i processen der er brug for hjælp og sparring. Det afgørende er, at bringe processen videre og frem til afklaring og handling.

Rådgivningen ydes gratis til kommuner og hjemmepleje, idet projektet modtager støtte fra Energistyrelsen under Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Om Fleetwise
Fleetwise hjælper med anvendelse af 360° rådgivning regioner, kommuner og virksomheder trygt igennem beslutnings- og købsprocessen omkring anskaffelse af elbiler og ladeløsninger – fra inspiration og introduktion til anskaffelse og implementering.

Kontakt
Interesserede kommuner kan kontakte Fleetwise
Claus Seitzberg, telefon 4111 1229, cs@fleetwise.dk

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere