05.09.2018 | Klima, miljø og energi
ØKOLADEN HAR BEVÆGET SIG VIDERE TIL ØKOLOGI VERSION 2.0
Indhold fra partner Hvad er dette?
Økoladen er firmaet bag en ambitiøs økologisk chokolade. Interessen for økologi og bæredygtighed opstod, da Jan Elmelund fik børn. Som så mange andre forældre, blev Jan mere opmærksom på, hvad børnene proppede i munden. Han har siden 2004 stået bag Økoladen.
”Det begyndte på basis af et samarbejde med Irma. Irma var på forkant og kunne allerede dengang se et behov for økologisk chokolade. Vi udviklede derfor de mange økologiske varianter, og andre butikker og kæder er nu også blevet kunder. Men i dag er det ikke nok for forbrugerne at selve produktet er økologisk,” forklarer Jan Elmelund.
Derfor har Økoladen nu bevæget sig videre til hvad han kalder for Økologi version 2.0: “Ud over at produkterne er 100 % økologiske, føler vi nu også en forpligtelse til at tage størst muligt hensyn til miljøet og til forbrugerne på alle andre områder i hele processen, bl.a. i forbindelse med indpakningen. Derfor er vi hele tiden på udkig efter de mest bæredygtige løsninger til vores emballage.” Jan Elmelund fortsætter:
”Vi kan mærke, at vi heldigvis ikke er alene om at tænke i bæredygtig emballage, og vores initiativer er fuldstændig i tråd med den emballagestrategi, som Coop fremlagde i maj i år. Et heldigt sammenfald, når Coop netop er en af vores store kunder.”
80 % genbrugsplast og Cradle to Cradle
Et af initiativerne er, at den plast der anvendes, nu indeholder 80 % genbrugsplast. Og her kunne man stoppe, da det mest miljøvenlige ville være at reducere emballagen til et minimum og for eksempel helt undlade den yderste kartonemballage. Men udfordringen er bare, at emballagen er med til at sælge produktet. Det er emballagen der i første omgang tiltrækker forbrugerne med sit flotte design og sin fortælling om, at Økoladens produkter er helt økologiske og produceret i Danmark.
“Da vi hørte om KLS PurePrint og deres Cradle to Cradle certificerede emballage, var vi ikke i tvivl om, at vi skulle have et samarbejde,” siger Jan Elmelund om det nye samarbejde med KLS PurePrint. Han har derfor netop fået produceret en helt nydesignet serie, hvor forbrugerne kan læse, at kartonemballagen er Cradle to Cradle certificeret, og dermed produceret helt uden brug af skadelige kemikalier og tungmetaller. Den nye emballage er på vej ud i butikkerne, i første omgang i MENY-kæden.
”Vi kunne faktisk også kalde den nye emballage økologisk,” slutter Jan Elmelund med et smil.
Klima, miljø og energi

KLS PurePrint vælger ny trykplade- og workflow-leverandør
KLS PurePrint har, som så mange andre danske trykkerier, stor fokus på bæredygtig produktion. De har valgt en anden tilgang end de fleste andre og læner sig op ad Cradle-to-Cradle certificeringen, hvilket de har haft stor succes med. Med valget af Agfas kemifri trykplade Adamas og Apogee workflow har de forbedret deres i forvejen stærke miljøprofil.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Thise Mejeri – økologisk og bæredygtigt
Mejeriet i Thise blev grundlagt i 1887 – og i 1988 blev det et af Danmarks første økologiske mejerier. På daværende tidspunkt var der næsten ingen andre, som turde at satse på økologien – hverken politikere, butikker eller mejeriselskaber. Men siden dengang har Thise Mejeri satset på kompromisløs økologisk kvalitet. Nu vil Thise Mejeri gerne være endnu mere ambitiøse i forhold til bæredygtighed.
Indhold fra partner
Samfund

Hjælp til børnehygge
I disse tider, hvor rigtig mange mennesker må gå derhjemme, kan tiden godt blive lang – ikke mindst for børnene. Derfor vil vi gerne hjælpe til at gøre tiden lidt mere hyggelig for både forældre og børn – til en rigtig god pris!
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Blue Circle Foods: Husk emballagen i din bæredygtighedsstrategi
Flere og flere virksomheder arbejder mod en grønnere strategi med omtanke for miljøet og de forhold, deres produkter produceres under.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Fra kaffegrums til spiselige svampe
Når man laver kaffe, bruger man kun omkring 0,2% af kaffens næringsstoffer. Resten, de 99,8 %, bliver til kaffegrums som smides ud i skraldespanden. Dette mener Beyond Coffee er spild og ressourcer, og derfor indsamler de økologisk kaffegrums fra København og genanvender det til at gro spiselige svampe.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
Opråb til forbrugerene - Tænk over hvordan dine fødevarer bliver produceret
Bæredygtighed betyder groft sagt, at du som menneske lever på jorden på en måde, som ikke går ud over dine børn og børnebørn.
Indhold fra partner