Østjysk designvirksomhed skal teste ny global FN-platform
Den danske design- og kommunikationsvirksomhed Phoenix Design Aid fra Randers er udvalgt til at teste en ny FN-platform, der skal inspirere andre virksomheder til at arbejde bæredygtigt, overholde menneskerettighederne og bidrage til opnåelsen af FN’s 17 verdensmål.
Ansvarlig virksomhedsdrift, bæredygtighed og FN’s 17 verdensmål er ofte blandt de ord, man støder på, når man klikker ind på mange virksomheders hjemmesider i dag.
Men det kan sommetider være svært at gennemskue, hvordan dette konkret udspiller sig i virksomhedernes daglige arbejde, eller hvad man som virksomhed kan gøre for at tage et større socialt ansvar.
Læs også: PensionDanmark vil styrke biodiversiteten i byområder
Det skal den randersbaserede design- og kommunikationsvirksomhed Phoenix Design Aid nu være med til at lave om på. Virksomheden er nemlig udvalgt som en del af FN’s såkaldte Early Adapter Programme til at teste en ny platform, der skal gøre det lettere for virksomheder at arbejde ud fra principper om blandt andet miljø, menneskerettigheder og verdensmålene.
”Vi er rigtig stolte over at være udvalgt som en af de virksomheder, der skal give feedback på FN’s Communication of Progress platform. Det giver os mulighed for at forbedre de forskellige værktøjer, som platformen består af, så den er klar til at blive udgivet i 2023. Helt konkret skal vi blandt andet omstille os til en helt ny rapporteringsform, der bliver mere enkel og digital end hidtil, og som desuden vil resultere i en ny bæredygtighedsrapport”, siger Dennis Lundø Nielsen, som er administrerende direktør hos Phoenix Design Aid.
Et frivilligt anliggende
Platformen er udviklet af FN’s Global Compact, der et frivilligt initiativ for ansvarlighed i erhvervslivet.
Phoenix Design Aid har siden 2007 været medlem af initiativet, og det betyder, at den østjyske virksomhed sammen med de øvrige medlemsvirksomheder forpligter sig til at arbejde ud fra ti principper inden for blandt andet menneskerettigheder, miljø og anti-korruption.
Læs også: Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
”I 2020 blev vi som det første grafiske bureau nogensinde certificeret efter fire verdensmål 4, 12, 13 og 17, herunder 11 forskellige delmål, og vi har således stor viden om både FN og verdensmålene. Derfor føler vi os godt rustet til at kunne forbedre platformen, der forhåbentlig også kan inspirere andre virksomheder til tage del i FN’s initiativ og tage et større socialt ansvar”, siger Dennis Lundø Nielsen.
På verdensplan er over 20.000 virksomheder medlem af FN’s Global Compact, mens der i det danske netværk Global Compact Network Denmark er knap 500 medlemsvirksomheder.
- HCL