19.01.2021  |  Klima, miljø og energi

ØU’s Klimabarometer: Det danske samfund i solid fremgang på klimahensyn

Indhold fra partner Hvad er dette?

Økonomisk Ugebrev Samfundsansvars KlimaBarometer viser en meget positiv tendens for fjerde kvartal 2020. Scoren på KlimaBarometeret har vist jævn fremgang igennem hele 2020, viser denne opdatering.

KlimaBarometeret følger den kvartalsvise klimaudvikling på baggrund af tre underliggende indikatorer: 1: Bæredygtig Forbrugeradfærd, 2: Den Grønne Energiomstilling og 3: Klimainvesteringer. Hver indikatorer styres af tre målepunkter.

KlimaBarometeret er i fjerde kvartal tæt på at kulminere nær maksimumpoint. Scoren viser syv ud ni mulige point. Det eneste, der trækker ned er Den Grønne Energiomstilling, hvor det danske olieforbrug for fjerde kvartal er meget højt. 

Øget olieforbrug er ofte et tegn på øget økonomisk aktivitet. Men i klimaperspektiv betyder dette målepunkt også øgede CO2-udledninger –  og det trækker ned på KlimaBarometeret.

Se KlimaBarometeret her.

https://ugebrev.dk/samfundsansvar/konjunkturbarometer-for-klima/kun-stigende-olieforbrug-stopper-klimabarometer-i-at-toppe/

“KlimaBarometeret” viser den bæredygtige udvikling i Danmark i forhold til erhvervstillidsindikatoren fra Danmarks Statistik.

KlimaBarometeret viser den kvartalsvise udvikling på baggrund af tre underliggende indikatorer: 1: Bæredygtig Forbrugeradfærd, 2: Den Grønne Energiomstilling og 3: Investeringer i Klima og Miljø.

KlimaBaromteret har målt bæredygtigheden ift. erhvervsudvikingen siden 2018. 

Mere fra Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar

Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar

https://ugebrev.dk/samfundsansvar/

Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar – om ansvarlige investeringer og aktivt ejerskab Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar er et erhvervsmedie, der skarpt fokuserer på erhvervslivets og investorernes samfundsansvar. Portalen har fokus på ansvarlige investeringer og aktivt ejerskab gennem professionel journalistik, databaserede analyser og ratings.  Hertil komm…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere