22.04.2021 | Menneskerettigheder
Danske investorer skal stemme om systemisk racisme i USA
Indhold fra partner Hvad er dette?
Den amerikanske generalforsamlingssæson er skudt i gang, og flere steder har aktive aktionærer stillet forslag om selskabernes indflydelse på den systemiske racisme i USA.
Aktivistiske aktionærer i de største amerikanske selskaber har i sinde at stille 435 ESG-relaterede forslag på generalforsamlingerne, der afholdes i de kommende måneder. Det er lidt færre end sidste år, men til gengæld er antallet af forslag om bekæmpelse af systemisk racisme steget markant.
Læs hele artiklen på Xklude.com (engelsk version). Få gratis adgang til unikke data om kontroverser i mere end 2100 globale børsnoterede selskaber - herunder hvilke der er involveret i systemisk racisme. Prøv 14 dages gratis adgang til et Premium Abonnement samt en gratis online præsentation.
Aktionærforslagenen om bekæmpelse af systemisk racisme gælder især i de store amerikanske banker, hvor danske institutionelle investorer har massive aktieinvesteringer. Som aktive ejere skal de således tage stilling til disse forslag.
Den amerikanske generalforsamlingssæson er skudt i gang, og flere steder har aktive aktionærer stillet forslag om selskabernes indflydelse på den systemiske racisme i USA. Forslagene stilles bl.a. i lyset af Black Lives Matter-bevægelsen, der har formået at sætte den systemiske racisme i USA på dagsordenen.
Dette afspejler sig nu i et stigende antal aktionærforslag på de største amerikanske selskabers generalforsamlinger. Racismedebatten presser sig på i en række amerikanske selskaber, hvilket betyder, at langt de fleste danske institutionelle investorer vil blive konfronteret med spørgsmålene og aktivt skal tage stilling til systemisk racisme – og mange andre ESG-relaterede forslag.
Disse forslag dækker over flere forskellige aspekter af den systemiske racisme. Hertil kommer underrepræsentation af farvede direktions- og bestyrelsesmedlemmer til etablering af et såkaldt ’Racial Justice Scorecard’ i virksomhederne.
https://ansvarligeinvesteringer.dk/index.php/2021/04/20/nordic-investors-to-vote-on-systemic-racism-in-the-us/
Strategi & ledelse

Klimaudsigten for 2022: Direktører udpeger største fremskridt og barrierer på klimaområdet
Økonomisk Ugebrev har spurgt fremtrædende topledere og erhvervsorganisationer om, hvad de ser som de største fremskridt og barrierer på klimaområdet. Ifølge Morten Dyrholm, direktør for marketing, kommunikation og bæredygtighed i Vestas, udgør det nye tyske regeringsgrundlag det største fremskridt på klimafronten i 2021. Ib Enevoldsen, administrerende direktør for Rambøll i Danmark, udpeger derimod den nylige aftale om CO2-fangst som en af årets største landvindinger.
Indhold fra partner
Kommunikation

Artikelsamling: EU Sustainable Finance
Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar dækker i et dansk perspektiv løbende EU’s handlingsplan for bæredygtig finansiering (Sustainable Finance) gennem analyser og kritisk journalistik samt undersøger hvad det betyder for sektoren og for EU´s bæredygtige mål.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Investeringschef: Vi fik ingen nævneværdige overordnede klimafremskridt i 2021
Økonomisk Ugebrev har spurgt fremtrædende stemmer i og omkring finanssektoren, hvad de ser som de største fremskridt og barrierer på klimaområdet. Ifølge Anders Schelde, investeringschef i AkademikerPension, er fremskridtene på klimaområdet i 2021 så ubetydelige, at han ikke ønsker at fremhæve nogen. Maria Simonson, chef for Group Societal Impact & Sustainability i Danske Bank, finder derimod, at den finansielle sektor tog et klart skridt fremad, da der i 2021 blev etableret fælles definitioner og standarder for opnåelse af klima-neutralitet, hvoraf flere er forankret i FN-systemet.
Indhold fra partner
Menneskerettigheder

UPDATE: We added more data on Human Rights allegations to the Xklude database.
n this update we added 225 cases on human rights allegations linked in 88 companies.
Indhold fra partner
Kommunikation

Boom i selskaber med ny politik for ansvarlig skattepraksis
Årets Rating af Tax Governance i Danmarks 100 største virksomheder viser stor fremgang – også samlet set på tildelte point på samtlige målepunkter.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Her er de mest kontroversielle sektorer
Mangel på ESG-data og dårlig kvalitet i information, som ofte rapporteres udelukkende af virksomhederne selv, gør, at investorer og kapitalforvaltere ofte må tilføje yderligere ressourcekrævende undersøgelser til ESG-ratingbureauerne opgørelser.
Indhold fra partner