27.04.2021 | Kommunikation
Boom i selskaber med ny politik for ansvarlig skattepraksis
Indhold fra partner Hvad er dette?
Årets Rating af Tax Governance i Danmarks 100 største virksomheder viser stor fremgang – også samlet set på tildelte point på samtlige målepunkter.
Årets Rating af Tax Governance i Danmarks 100 største virksomheder viser stor fremgang – også samlet set på tildelte point på samtlige målepunkter, med en enkelt undtagelse. Blandt de selskaber, der går mest frem finder vi Aalborg Portland, Novozymes, Coop, Sydbank, Per Aarsleff, DSB, Demant, Bavarian Nordic.
Sydbank stryger med 7 point helt til top i en førergruppe, der desuden består af Carlsberg, ISS, Salling Group, Ørsted og A.P Møller Mærsk. Denne topgruppe er efterfulgt af virksomheder med næst flest point, der bl.a. omfatter Novozymes, Per Aarsleff, Siemens Gamesa, Vestas Wind Systems, Chr. Hansen Holding og DSV.
Samlet set får 62 af de 100 virksomheder et eller flere point. Heraf har 58 nu en officiel formuleret politik for ansvarlig skatteadfærd. 42 selskaber får slet ikke point og dermed ingen rapportering i forhold til ratingens målepunkter. Tax Governance Ratingen er foretaget med hjælpe fra BENDIXEN Tax Governance, som årligt evaluerer målepunkterne.
Se Rating her:
Strategi & ledelse

Klimaudsigten for 2022: Direktører udpeger største fremskridt og barrierer på klimaområdet
Økonomisk Ugebrev har spurgt fremtrædende topledere og erhvervsorganisationer om, hvad de ser som de største fremskridt og barrierer på klimaområdet. Ifølge Morten Dyrholm, direktør for marketing, kommunikation og bæredygtighed i Vestas, udgør det nye tyske regeringsgrundlag det største fremskridt på klimafronten i 2021. Ib Enevoldsen, administrerende direktør for Rambøll i Danmark, udpeger derimod den nylige aftale om CO2-fangst som en af årets største landvindinger.
Indhold fra partner
Kommunikation

Artikelsamling: EU Sustainable Finance
Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar dækker i et dansk perspektiv løbende EU’s handlingsplan for bæredygtig finansiering (Sustainable Finance) gennem analyser og kritisk journalistik samt undersøger hvad det betyder for sektoren og for EU´s bæredygtige mål.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Investeringschef: Vi fik ingen nævneværdige overordnede klimafremskridt i 2021
Økonomisk Ugebrev har spurgt fremtrædende stemmer i og omkring finanssektoren, hvad de ser som de største fremskridt og barrierer på klimaområdet. Ifølge Anders Schelde, investeringschef i AkademikerPension, er fremskridtene på klimaområdet i 2021 så ubetydelige, at han ikke ønsker at fremhæve nogen. Maria Simonson, chef for Group Societal Impact & Sustainability i Danske Bank, finder derimod, at den finansielle sektor tog et klart skridt fremad, da der i 2021 blev etableret fælles definitioner og standarder for opnåelse af klima-neutralitet, hvoraf flere er forankret i FN-systemet.
Indhold fra partner
Menneskerettigheder

UPDATE: We added more data on Human Rights allegations to the Xklude database.
n this update we added 225 cases on human rights allegations linked in 88 companies.
Indhold fra partner
Menneskerettigheder

Danske investorer skal stemme om systemisk racisme i USA
Den amerikanske generalforsamlingssæson er skudt i gang, og flere steder har aktive aktionærer stillet forslag om selskabernes indflydelse på den systemiske racisme i USA.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Her er de mest kontroversielle sektorer
Mangel på ESG-data og dårlig kvalitet i information, som ofte rapporteres udelukkende af virksomhederne selv, gør, at investorer og kapitalforvaltere ofte må tilføje yderligere ressourcekrævende undersøgelser til ESG-ratingbureauerne opgørelser.
Indhold fra partner