04.05.2022  |  Klima, miljø og energi

15.500 danskere donerer skov på Fyn

Indhold fra partner Hvad er dette?

Naturen har for lidt plads i Danmark, men en stor plads i manges hjerter. Nu har den 170 ha store Hesbjerg Skov på Fyn fået danskernes kærlighed at føle. 15.500 naturglade danskere og 133 virksomheder i hele landet har doneret mere end 10 mio. kroner til Den Danske Naturfond, som har lagt et tilsvarende beløb og dermed sikret hele skoven.

Nu overlader Naturfonden skoven til naturen og giver publikum fri adgang, nye faciliteter og naturformidling i samarbejde med Odense Kommune.

Læs også: Ny skov gør Fyn endnu finere

Formand for Den Danske Naturfond, Bengt Holst, er glad for den store opbakning til at hjælpe naturen.

”Vi mærker en større og større interesse for at give gaver, der gør gavn for vores fælles natur og klimaet. Det er imponerende, at så mange danskere vil hjælpe med at give naturen mere plads. Jeg er meget taknemmelig, og er sikker på, at vores børn, børnebørn og kommende generationer vil sætte pris på, at vi gør en konkret forskel frem for bare at snakke,” siger Bengt Holst.

Skovbeviser er populære som gave med mening ved blandt andet jul, fødselsdag og Mors Dag. Hver en krone til beviset går til at hjælpe naturen med mere plads.

15.500 danskere hjælper Hesbjerg Skov
Donationer fra 15.500 danskere og 133 virksomheder har til sammen reddet omkring halvdelen af Hesbjerg Skov. Donationerne fra danskerne kommer fra Naturfondens Skovbeviser, som er populære julegaver og som gave til Mors Dag og fødselsdag. Naturfondens 6700 faste Naturbeskyttere har også været med til at sikre Hesbjerg Skov. Hver en krone af alle donationer bliver til mere plads til naturen.

133 virksomheder hjælper Hesbjerg Skov
133 virksomheder er med til at sikre Hesbjerg Skov. Deres donationer kommer fra TV 2’s og Naturfondens indsamling til gavn for naturen, Danmark redder jord, i maj 2021. Fynske Naturfrisk og Nelles Kaffe er nogle af de virksomheder, der er med til at sikre Hesbjerg Skov.

Læs meget mere om Hesbjerg Skov her

Mere fra DEN DANSKE NATURFOND

DEN DANSKE NATURFOND

https://naturfonden.dk/virksomhed/

Den vilde natur er i tilbagegang i Danmark. Flere end 2000 arter er i fare for at forsvinde. Sammen kan vi vende udviklingen og give naturen mere plads. Det gør vi gennem  godt samarbejde og stærke partnerskaber. 100 procent af donationer går til mere plads til naturen. Naturfonden køber naturen tilbage m2 for m2. Herefter beskytter vi den natur, der allere…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere