23.12.2021 | Strategi & ledelse
2022 skal være Elgigantens grønne år
En ny analyse sætter Elgiganten på førstepladsen for deres digitale performance. Men når det kommer til kommunikation om bæredygtige initiativer, er der radiotavshed. Det vil der blive ændret på i 2022, lover virksomhedens marketingchef.
Elgiganten ligger i toppen over digital tilstedeværelse, men mangler grundlæggende information om deres bæredygtige engagement, vurderer analyse. Arkivfoto.
En Q-Faktor-analyse, som UserGap har lavet for Markedsføring, sætter Elgiganten på toppen af listen over digitalt salg i elektronikbranchen. Det gælder blandt andet for SEO på Google, eksponering på sociale medier og brugervenlighed.
Det skriver Markedsføring.
Læs også: Analyse konkluderer: Stort potentiale i at genanvende småt elektronik
Til gengæld mangler virksomheden innovation i forhold til at informere om sine bæredygtige tiltag, melder analysen. Vurderingen kan være udtryk for en større tendens i elektronikbranchen; at kommunikation om bæredygtighed er ikke eksisterende på trods af det store fokus på problematikken generelt.
Elgigantens marketingchef, Jimmi Frederiksen, anerkender kritikken, og melder at forretningen i 2022 kommer til at blive meget mere synlige med klimavenlige tiltag.
”Det er ikke nok, at vi bare skriver det på en underside. Et af vores strategiske tiltag er, at vi ikke kun skal være en webshop med produktpriser. Det skal også være en fortælling om vores brand og vores værdier. Det vil du se komme i 2022”, siger han til Markedsføring.
Derfor har virksomheden indgået samarbejde med firmaet Ecovadis – et internationalt certificeringsselskab, der kan vurdere leverandørernes niveau af bæredygtighed. Her skal et system vurdere, hvor bæredygtige deres sortiment er.
Læs også: Et nyt genbrugs-initiativ vil øge levetiden på elektronik markant
”De kommer til ud fra parametre som etik, ansvar og bæredygtighed at give leverandørerne platin, guld, sølv og bronze, så kunderne i købsfasen kan beslutte sig for, hvor grønt de vil agere. Vi drømmer også om at have et produkt i alle produktgrupper, der er 100 procent grønt. Det findes bare ikke endnu”, fortsætter han til Markedsføring.
Dog understreger ham samtidig, at virksomheden kan kontrollere, at lastbilerne kører med fuldt læs og på grønt brændstof, og at varehusene kører på grønt strøm. Derfor vil bæredygtighedsinitiativerne også være i fokus på disse områder.
- HCL
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Strategi & ledelse

Mærsk offentliggør nye klimatal senere i år
For første gang vil Mærsk i år fremlægge en række reduktionsformål for en del af udledningerne fra blandt andet fragtindkøb.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.
Strategi & ledelse

Nu får Danfoss hjælp til cirkulær økonomi af anerkendt netværksfond
Danfoss er i dag blevet annonceret som nyt medlem af Ellen MacArthur Foundations netværk – det skal hjælpe arbejde med cirkulær økonomi.
Supply chain

Alternativt byggemateriale: Ny teknologi skal erstatte nyopgravet sand og beton med nedrevet beton
Verdens naturlige råstoflagre af sten og sand er under pres, og kan ikke blive ved med at forsyne bygge- og anlægssektorens behov. Derfor er seks byggeaktører gået sammen om at sikre cirkulært producerede råstoffer til nye projekter – blandt andet nedrevet beton fra tidligere byggerier.
Klima, miljø og energi

Virksomheder bruger kritiserede certifikater til at skære i klimatal
Selvom de er stærkt udskældte på markedet, bruger flere danske virksomheder stadig certifikater for grøn strøm. Ifølge selskaberne findes der nemlig ikke bedre alternativer.