29.03.2023  |  Klima, miljø og energi

30 procent mindre drivhusgasemissioner

Indhold fra partner Hvad er dette?

Som led i sin strategi for at beskytte klimaet iværksætter Dachser tiltag for at fremme bæredygtighed i luftfragtindustrien.

Fra den 1. marts 2023 har Dachsers luftfragtkunder fået glæde af en ekstra mulighed for at booke fly under betegnelsen Sustainable Fuel. Ved at blande bæredygtigt flybrændstof (som også kaldes SAF efter den engelske betegnelse, Sustainable Aviation Fuel) i flyenes brændstof kan luftfragtforsendelser transporteres med 30 procent mindre drivhusgasemissioner.

SAF fremstilles af biologiske råvarer, for eksempel rester og affald fra fødevare- og cateringindustrien, landbruget og skovbruget eller af syntetiske råmaterialer. Eftersom de flymotorer, der findes i dag, ikke kan køre uden fossile brændstoffer, blandes SAF med konventionel petroleum. Brugen af bæredygtige brændstoffer er derfor et vigtigt tiltag til fremme af klima- og miljøbeskyttelse inden for luftfragt.

Servicen gælder for alle ruter over hele verden
Dachser har sikret sig en stor mængde SAF op til lanceringen af den nye service, så bookingmuligheden er tilgængelig for kunder på alle ruter over hele verden. SAF-booking bliver ikke gratis, men det er tanken, at servicen skal prissættes på et overkommeligt niveau. Den nuværende pris pr. liter SAF er flere gange højere end for konventionel petroleum og forventes at forblive på dette niveau i en årrække på grund af begrænset udbud. Forbruget afhænger af forskellige faktorer i forbindelse med flyvningen, for eksempel flytype, lastfaktor og rute. Som dokumentation for indkøbet af brændstoffet og reduktionen af drivhusgasemissionerne i CO2-aftrykket kan hver kunde bede om at modtage en emissionsrapport samt det følgende år et certifikat, hvoraf der fremgår, hvor store udledninger miljøet er blevet skånet for, mængden af anvendte liter SAF, forbrugsåret og de præcise råvarer anvendt til at producere SAF-brændstoffet med.

Mere fra DACHSER Intelligent Logistics

DACHSER Intelligent Logistics

www.dachser.dk

Aktiv klimabeskyttelse er en del af DACHSERs ansvar og som transportvirksomhed er vi meget optaget af, hvordan vi kan være med til at skabe en mere miljøvenlig transportbranche. Vi følger FN’s verdensmål nr. 13 og for at nå dette mål er vi afhængige af effektiv logistik. Derfor samarbejder og investerer vi løbende i forsknings- og udviklingsprojekter, så vi hele tiden kan være ajour med at f…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere