14.07.2020  |  Klima, miljø og energi

3D-printet sushi og steak på vej til menukortene

I disse dage tages der afgørende skridt inden for forskning i 3D-print af plantebaserede kød- og fiskeefterligninger. Allerede fra 2021 bør du kunne finde det bæredygtige alternativ på menukortet

Det kan snart blive muligt at få din bøf eller fisk serveret 3D-printet på landets restauranter.

Læs også: Unilever: Vi skal hjælpe de klimavenlige kødelskere

Forskningen på området gør nemlig store fremskridt i øjeblikket. Det skriver Ingeniøren.

Studerende fra det EU-ledede forskningsprojekt Training4CRM og DTU har sammen udviklet en ny teknik til at 3D-printe fisk.

De fiskelignende produkter er baseret på proteiner fra svampe og ærter samt geleringsmidler og fedtstoffer fra avocado, nødder eller frø.

Klimavenlig kødefterligning
Produktionen af den 3D-printede fiskeefterligning vil udlede langt mindre CO2 end konventionelt fiskeopdræt, da den kan baseres på lokale råvarer.

Dermed undgås blandt andet det energiforbrug, som ville medføres af fiskefartøjer og de fartøjer, som transporterer fisken.

Det forventes, at de første 3D-printede fiskeprodukter vil blive markedsført i 2022.

De, der ikke kan vente så længe med at spise deres mad 3D-printet, vil højst sandsynligt allerede i 2021 kunne spise en plantebaseret, 3D-printet bøf.

Læs også: De professionelle køkkener skal drive bæredygtig mad frem

Bøffen er udviklet af det israelske startup Redefine Meat og er, ligesom fisken, 100 procent plantebaseret.

- SMF

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere