Unilever: Vi skal hjælpe de klimavenlige kødelskere

Med det plantebaserede koncept ”The Vegetarian Butcher” vil Unilever i samarbejde med professionelle køkkener nu give kødspisere såvel som veganere og vegetagerer mulighed for at spise klimavenligt.

Den indbydende hønsesalat til venstre er lavet af non-chicken i æsken til højre. Det er den slags tilbud, Unilever Food Solutions forventer vil gøre vegetarisk kost mere itillokkende for kød-spisere i kantiner og restauranter. .

24.03.2020

CSR.dk

Unilever Food Solutions vil sammen med professionelle køkkener skabe nye, klimavenlige vaner hos gæsterne i landets kantiner, institutionskøkkener, restauranter og konferencecentre.

Derfor har virksomheden skabt “The Vegetarian Butcher” - et koncept, der skal gøre det muligt at spise klimavenligt uanset om man spiser kød eller ej. 

Læs også: Vaskemiddel fra Unilever bliver fremover hældt på flasker af genbrugsplast

Initiativet sker på baggrund af Unilevers bæredygtighedsstrategi, der fokuserer på at sætte konkrete mål på kort og lang sigt.

”Vi mener ikke, at vi kan opnå de nødvendige klimaforandringer ved udelukkende at udvikle produkter til veganere eller vegetarer. Vi skal have de mange kødelskere med. Ellers går udviklingen for langsomt, siger Peter Dahl, der er country manager for Unilever Food Solutions i Danmark og fortsætter:

”Vi ved fra undersøgelser, at den primære årsag til, at mange danskere ikke vil spise plantebaseret, er, at de ikke vil undvære den gode smag. Derfor må vi som producenter øge vores indsats for at hjælpe de manger klimavenlige køkkener, der dagligt skal servere mad, der smager både veganere og kødelskere”.

Konkrete erfaringer lover godt for fremtiden
The Vegetarian Butcher er skabt af den økologiske, hollandske landmand, Jaap Korteweg, der i 2010 besluttede at udvikle 100 procent plantebaserede proteinprodukter til kødspisere. Konceptet er endvidere blev taget godt imod i andre europæiske lande.

Og nu er turen kommet til Danmark - i første omgang med plantebaserede alternativer til blandt andet kylling og hakket oksekød. 

”Aktuelt er vi hos Unilever Food Solutions midt i introduktionen af et nyt plantebaseret koncept til de professionelle køkkener i Danmark. Det drejer sig om en serie produkter fra The Vegetarian Butcher, en virksomhed, som Unilever nyligt har opkøbt, og som er en kæmpe succes i hele Europa”, siger Peter Dahl.

Blandt de kantiner, der har taget hul på arbejdet med klimavenlige måltider er ISS kantinen i Company House i Vallensbæk. Under ledelse af kantinechef Henrik Seierø har kantinen fornyligt introduceret en ugentlig 100 procent vegansk buffet til kantinens cirka 200 daglige gæster.

Læs også: Unilever klar til at frasælge brands uden ægte purpose

”Vi kontaktede Unilever Food Solutions og foreslog et samarbejde om udvikling af opskrifter til vores buffet, hvor vi i en række af retterne anvender produkterne fra The Vegetarian Butcher. De var friske på opgaven, og den 14. januar i år serverede vi den første veganske buffet", siger Henrik Seierø. 

"Responsen har været fantastisk positiv - både fra kødelskerne og dem, der foretrækker at spise vegansk/vegetarisk, og vi vil nu fortsætte med en ugentlig vegansk buffet i hele 2020. Og det stopper næppe her for vores vedkommende”, slutter han.

- HCL

Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Ny ISO-standard skal hjælpe fødevarevirksomheder med at reducere madspild

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

17.10.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Hvad er definitionen på en gaveæske for dig?

17.10.2025CSR.dk

Får vi den første globale klimaskat i dag?

16.10.2025CSR.dk

Containerrederierne lover grønnere sejlads mens CO2-udledningerne slår rekord

14.10.2025CSR.dk

Forskere advarer om globale klimavendepunkter men ser også nye muligheder

14.10.2025CSR.dk

Tøjbjerge vokser: Ubrugt fast fashion fra Kina fylder danske genbrugspladser

14.10.2025Alexandra Instituttet

Sponseret

Fra grønne fingre til grønne strategier

13.10.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vidensdeling på tværs af grænser

09.10.2025CSR.dk

Norwegian vinder udbud om grøn indenrigsrute: Skal flyve på mindst 40 procent bæredygtigt brændstof

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
JUC SERVICE ApS
Kursus
Sorghåndtering på arbejdspladsen

Dette kursus giver dig konkrete værktøjer til at håndtere sorg i arbejdslivet – både som leder og kollega.

Dato

20.10.2025

Tid

09:30

Sted

JUC, Axelborg - Vesterbrogade 1620 København V

Dansk Standard
Kursus
Arbejdsmiljøledelse - ISO 45001 Diplomkursus

På dette to-dages kursus præsenteres du for indholdet i ISO 45001:2023 standarden og lærer samtidig, hvordan de enkelte krav tolkes og anvendes i praksis.

Dato

21.10.2025

Sted

Kosmopol, Fiolstræde 44, 1171 København K

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtig forretningsforståelse

Få et 360 graders blik på bæredygtighedsverdenen. Opnå et stærkt fundament af viden, indsigter og værktøjer til at arbejde med den grønne omstilling i din virksomhed. Statsgodkendt uddannelsesforløb på 4 dage med ECTS-point.

Dato

21.10.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

DTU
Efteruddannelse
Bæredygtig virksomhedsudvikling

På dette kursus arbejder vi med integration af bæredygtighed i virksomheders strategi og målsætning, værdikæder og miljøledelsessystemer.

Dato

21.10.2025

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

PwC Danmark
Webinar
Product Carbon Footprints – Turning Data into a Market Advantage

Understanding the carbon footprint of individual products is essential for companies seeking to meet customer expectations, improve transparency, and make informed strategic choices.

Dato

21.10.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Alexandra Instituttet
Kursus
Kursus: Det digitale produktpas og adfærdsdesign

Hvordan inviterer du dine kunder til mere bæredygtig adfærd, styrker din forretning og skaber bedre kundeoplevelser? Deltag i dette kursus, hvor du lærer at bruge metoder fra adfærdsdesign i arbejdet med EU's kommende digitale produktpas.

Dato

21.10.2025

Tid

09:00

Sted

Alexandra Instituttet, Rued Langgaards Vej 7, 2300 København S