24.03.2020  |  Klima, miljø og energi

Unilever: Vi skal hjælpe de klimavenlige kødelskere

Med det plantebaserede koncept ”The Vegetarian Butcher” vil Unilever i samarbejde med professionelle køkkener nu give kødspisere såvel som veganere og vegetagerer mulighed for at spise klimavenligt.

Unilever Food Solutions vil sammen med professionelle køkkener skabe nye, klimavenlige vaner hos gæsterne i landets kantiner, institutionskøkkener, restauranter og konferencecentre.

Derfor har virksomheden skabt “The Vegetarian Butcher” - et koncept, der skal gøre det muligt at spise klimavenligt uanset om man spiser kød eller ej. 

Læs også: Vaskemiddel fra Unilever bliver fremover hældt på flasker af genbrugsplast

Initiativet sker på baggrund af Unilevers bæredygtighedsstrategi, der fokuserer på at sætte konkrete mål på kort og lang sigt.

”Vi mener ikke, at vi kan opnå de nødvendige klimaforandringer ved udelukkende at udvikle produkter til veganere eller vegetarer. Vi skal have de mange kødelskere med. Ellers går udviklingen for langsomt, siger Peter Dahl, der er country manager for Unilever Food Solutions i Danmark og fortsætter:

”Vi ved fra undersøgelser, at den primære årsag til, at mange danskere ikke vil spise plantebaseret, er, at de ikke vil undvære den gode smag. Derfor må vi som producenter øge vores indsats for at hjælpe de manger klimavenlige køkkener, der dagligt skal servere mad, der smager både veganere og kødelskere”.

Konkrete erfaringer lover godt for fremtiden
The Vegetarian Butcher er skabt af den økologiske, hollandske landmand, Jaap Korteweg, der i 2010 besluttede at udvikle 100 procent plantebaserede proteinprodukter til kødspisere. Konceptet er endvidere blev taget godt imod i andre europæiske lande.

Og nu er turen kommet til Danmark - i første omgang med plantebaserede alternativer til blandt andet kylling og hakket oksekød. 

”Aktuelt er vi hos Unilever Food Solutions midt i introduktionen af et nyt plantebaseret koncept til de professionelle køkkener i Danmark. Det drejer sig om en serie produkter fra The Vegetarian Butcher, en virksomhed, som Unilever nyligt har opkøbt, og som er en kæmpe succes i hele Europa”, siger Peter Dahl.

Blandt de kantiner, der har taget hul på arbejdet med klimavenlige måltider er ISS kantinen i Company House i Vallensbæk. Under ledelse af kantinechef Henrik Seierø har kantinen fornyligt introduceret en ugentlig 100 procent vegansk buffet til kantinens cirka 200 daglige gæster.

Læs også: Unilever klar til at frasælge brands uden ægte purpose

”Vi kontaktede Unilever Food Solutions og foreslog et samarbejde om udvikling af opskrifter til vores buffet, hvor vi i en række af retterne anvender produkterne fra The Vegetarian Butcher. De var friske på opgaven, og den 14. januar i år serverede vi den første veganske buffet", siger Henrik Seierø. 

"Responsen har været fantastisk positiv - både fra kødelskerne og dem, der foretrækker at spise vegansk/vegetarisk, og vi vil nu fortsætte med en ugentlig vegansk buffet i hele 2020. Og det stopper næppe her for vores vedkommende”, slutter han.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere