5 hurtige til den nye forretningsudvikler for Fairtrade Mærket

Discount eller kvalitet? Csr.dk har stillet 5 hurtige spørgsmål om tendenser og udfordringer inden for etisk handel til Fairtrade Mærkets nye forretningsudvikler, Henrik Arnaa.

24.09.2013

CSR.dk

Henrik Arnaa er ny forretnings-udvikler for Fairtrade Mærket, der oplever vækst i antallet af Fairtrade-mærkede produkter på markedet..

Hvorfor opruster Fairtrade-mærket og ansætter forretningsudvikler?
Forretningsudvikling er som sådan ikke et nyt funktionsområde hos Fairtrade Mærket, men en ny progressiv udviklingsstrategi åbner op for et mere kommercielt fokus på at fremme salget af Fairtrade-mærkede produkter i Danmark.

Jeg kommer med en bred brancheerfaring fra FMCG-markedet både inden for detail og Food Service og håber og er overbevist om, at vi kan styrke sortimentet og skubbe Fairtrade endnu mere frem på supermarkedernes hylder.

Har der været nedgang i salget siden, der ansættes ny forretningsudvikler?
Nej - salget i 2013 er i vækst, og det er den fremgang vi skal bygge videre på. Antallet af nye Fairtrade-mærkede produkter på markedet er øget i løbet af året, Fairtrade-mærkede bananer er igen et stort profilprodukt hos Coop, og vi oplever stigende salgstal blandt andet inden for kategorierne kaffe, sukker, vin og is.

Læs også: Danske forbrugere foretrækker virksomheder med miljømærke

<p>Krisen omkring os har da haft sin indflydelse på danskernes butiksvalg, hvor prisen har været meget styrende.</p>

Henrik Arnaa, forretningsudvikler hos Fairtrade Mærket

Det er dog ikke kun i detailhandelen, at det går godt. Også inden for Out of Home og Convenience ser vi en øget fokus og et større forbrug. Eksempelvis har både Statoil og Q8 nu åbnet op for salg af bæredygtig Fairtrade kaffe. Så vi ser lyst på fremtiden.

Hvad er Fairtrade mærkets udfordringer lige nu?
Vi skal gribe vækstmulighederne for Fairtrade-mærkede produkter på det danske marked, hvor den strategiske målsætning er en femdobling af salget inden 2020. Gennem en stærk kommunikation, opdyrkning af nye produkter og samarbejdspartnere samt tættere sparring med nuværende leverandører vil vi forstærke Fairtrade-brandet i offentligheden og øge forbruget hos danskerne – og dermed også skabe større opmærksomhed om Fairtrade Mærkets arbejde med at forbedre produktions- og levevilkår for producenter i Afrika, Asien og Syd- og Mellemamerika.

<p>Vi (…) går nu ind i en tættere dialog med detailhandelen herhjemme om, at de inden for udvalgte kategorier kan træffe et etisk valg på vegne af forbrugerne.</p>

Henrik Arnaa, forretningsudvikler hos Fairtrade Mærket

Hvilke tendenser ser du inden for branchen netop nu?
Det generelle billede inden for dagligvaremarkedet er jo og har været, at discount vokser. Krisen omkring os har da haft sin indflydelse på danskernes butiksvalg, hvor prisen har været meget styrende. Men vi ser også et stigende behov for at skærpe profilen hos butikskæderne. Kvalitet er i fokus og økologi har vundet indpas hos mange af kæderne, og med en forhåbentlig økonomisk opdrift vil forbrugerholdninger få større indflydelse på indkøbet – og her vil vi kæmpe for, at Fairtrade og etisk handel får et markant løft.

Læs også: Ny tænketank vil have hjælp til at finde den grønne forbrugers DNA

Vi har ladet os inspirere af det engelske marked og går nu ind i en tættere dialog med detailhandelen herhjemme om, at de inden for udvalgte kategorier kan træffe et etisk valg på vegne af forbrugerne. Det kunne for eksempel udmønte sig ved kun at tilbyde Fairtrade-mærkede bananer eller som vi så det hos Kvickly, der for nylig helt har fravalgt buræg. Det er noget, der for alvor gør en forskel.

Hvad er det første du skal opnå som forretningsudvikler?
Det gælder her og nu om at udbygge relationerne i markedet, så vi i samarbejde med vores leverandører kan finde nye salgsmuligheder på eksisterende produkter. Dette skal gå hånd i hånd med at starte sourcing af helt nye Fairtrade-mærkede produkter, som forhåbentlig kan finde vej til forbrugerne – både brandede produkter og private label.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V