26.03.2013  |  Strategi & ledelse

5 hurtige til Temp-Teams ejer om koncernens nye grønne investering

Erik Juhler, ejer af Juhler Group, har netop sammen med sin bestyrelse og inspireret af koncernens arbejde med FN’s Global Compact, besluttet at gå efter at blive CO2-neutral. Målet er at dække det totale elforbrug ind gennem grønne investeringer.

Vikar- og rekrutteringsbureauet Temp-Team har købt aktier i et solcelleanlæg for et beløb, der svarer til 30 procent af strømforbruget. Virksomhedens mål er, at arbejde videre med sit grønne fingeraftryk i samarbejde med rådgivningsvirksomheden Nordic Solar Energy.

Erik Juhler, adm. direktør i JuhlerGroup, der ejer Temp-Team, har solceller på taget af sit sommerhus i Danmark. Til daglig bor han i Singapore, hvor solen minder ham om, at den er en ressource, der bør udnyttes. Erhvervsmagasinet CSR har interviewet topchefen om at investere sig til en grøn profil.

Læs også: Investér i aktier og få en grøn profil

Hvorfor har I valgt at investere i alternative energikilder?
Det er en beslutning, vi har taget i bestyrelsen, at vi gerne vil styre vores investeringer i en retning, så pengene ikke bare giver renter, men også gør gavn.

Hvorfor lige solenergi?
Vi har overvejet flere muligheder, men solenergi virkede for os som et sikkert valg. Solen er en gratis ressource, som vi bør udnytte. Tidligere har solenergi ikke kunnet konkurrere med de andre energiformer. Men nu, hvor kineserne også producerer solceller, er det blevet mere rentabelt. Fordelen ved solenergianlæg er desuden, at vedligeholdelsen er minimal, da de ingen bevægelige dele har. Og så handler det jo også om de virksomheder, der står bag, og om vi kan indgå et tillidsfuldt samarbejde.

"Det er smart, men det er også effektivt. Vi vil gerne investere i noget, der gør gavn"

Erik Juhler svarer på spørgsmålet, om man kan kalde virksomhedens investering i grønne aktier for en smart måde at købe aflad".

Kan man sige, at det er en smart måde at købe sig aflad?
Ja, det kan man godt sige. Det er smart, men det er også effektivt. Vi vil gerne investere i noget, der gør gavn. Vi overvejer også at investere i solcelleanlæg i Singapore, købe regnskov eller gå ind i mikrolån, der støtter selvstændige kvinder i u-lande.

Hvad er perspektivet i investeringen?
Vi tester investeringen på dansk jord først. Danmark er jo førende inden for alternativ energi, og det vil vi godt udnytte. Dernæst ligger det ligefor, at vi kigger på vores øvrige markeder, og vores mål er at udbrede til hele koncernen. Den investering, vi allerede har gjort i Danmark, udgør 30 procent af Temp-Team Danmarks samlede forbrug, og målet er at dække 100 procent af vores CO2-udslip.

Temp-Team er medlem af FN´s Global Compact. Hvad gør I for at leve op til de principper?
Vi har forpligtet os til at indarbejde de ti principper i vores forretningsstrategi, og det arbejder vi løbende med. Mange af principperne giver sig selv – vi vil ikke diskriminere, men behandle vores medarbejdere ordentligt. Hvad vores miljømæssige ansvarlighed angår, arbejder vi hele tiden på at reducere vores forbrug af brændstof og strøm. Selvom vores CO2-udslip er relativt lille, vil vi alligevel kompensere for det, og det har vi så valgt at gøre gennem gode miljøbevidste investeringer.

Mere fra Ulla

Ulla Bechsgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere