14.11.2019  |  Klima, miljø og energi

Case: 6.000 danskere har lavet en klima-aftale

Indhold fra partner Hvad er dette?

Siden september har 6.000 danskere lavet en personlig klimaaftale. Liv Kiilsholm er en af dem. Hun vil bl.a. halvere sit dataforbrug.

Min klima-aftale er et værktøj, der giver almindelige mennesker en konkret mulighed for, at gribe til handling for klimaet.

Indtil videre har 6.000 danskere valgt tre ud ag ti ti forskellige tiltag, der reducerer deres personlige klimabelastning.

F.eks. at halvere sit kødforbrug, droppe flyrejser eller forpligte de folkevalgte på en ambitiøs klima-politik.

Liv vil halvere sit dataforbrug
Én af dem, der har lavet en klima-aftale, er Liv Kiilsholm på 26 år. Hun er studerende og bor i Vanløse.

Lav din egen klima-aftale

Er du klar til at reducere dit CO2-aftryk og leve mere klimaklogt?

Vi har gjort det super nemt for dig at komme i gang: Vi præsenterer 10 ting, du kan gøre for klimaet, og du vælger 3.

Til gengæld får du:

  • Din egen personlige klima-aftale som film
  • Skræddersyede guides der hjælper dig i gang
  • Et klima-nyhedsbrev med inspiration

Lav din egen klimaaftale her

Liv Kiilsholm har bl.a. valgt at halvere sit dataforbrug, men for hende handler klima-kampen ikke kun om tørre tal og CO2-reduktion:

- Jeg synes der er en etisk forpligtigelse i at passe på klimaet. Og selv hvis man ikke er overbevist om, at ens handlinger kan føre til ændringer, så synes jeg alligevel, at man skal gøre det, som man ved er bedst for sine omgivelser. Også bare for at have en god samvittighed og have det godt med sig selv, siger hun.

Du kan høre mere om Livs klima-aftale, og de mål hun har sat sig i videoen her.

Præsident i Danmarks naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding er også meget begejstret for de 6.000 private klima-aftaler:

- Vi er meget glade for, at så mange danskere har engageret sig og griber til handling for klimaet. Det viser, at vi er mange der er klar til et opgør med rovdriften på klodens ressourcer, og det er et vigtigt signal til politikere og magthavere om, at der skal gøres noget ved klimaudfordringen lige nu og her.

Mere fra Danmarks Naturfredningsforening

Danmarks Naturfredningsforening

www.dn.dk

  • dn@dn.dk
  • 39 17 40 00
  • Masnedøgade 20, 2100 København Ø

Danmarks Naturfredningsforening er Danmarks største grønne organisation. Vores mål er at Danmark bliver et bæredygtigt samfund med et smukt og varieret landskab, en rig og mangfoldig natur og et sundt og rent miljø.Vi er en demokratisk medlemsorganisation med 130.000 støttemedlemmer, 1.500 frivillige og 60 ansatte. Foreningen er uafhængig og privat, og modtager ikke økonomisk støtte fra det o…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere