9 % lettere: Isoleringsmateriale har været på skrump op til byggerimessen

Snart slår BYGGERI’23 dørene op, og ROCKWOOL Danmark kan for første gang fremvise en ny generation af isoleringsbatts, der takket være ny teknologi er hele 9% lettere ved samme isoleringsevne. Materialet er nemmere at arbejde med og har lavere klimaaftryk

Den nye generation isoleringsbatts har samme isoleringsevne uden at give køb på brandsikkerhed, holdbarhed og cirkularitet .

Om kort tid lyder startskuddet til den længe ventede byggerimesse, der de seneste år har holdt en ufrivillig corona-pause. En af de mange udstillere, der i den grad ser frem til igen at kunne møde kunderne er ROCKWOOL Danmark. Glæden skyldes ikke mindst, at man på messen vil kunne løfte sløret for en helt ny generation af isoleringsbatts, der takket være en ny og banebrydende teknologi er imponerende 9 % lettere end de nuværende produkter.

Forbedringerne er til at tage og føle på

Produkternes lavere densitet medfører en række mærkbare fordele for kunderne.

- De udførende vil helt bestemt kunne mærke, at produkterne er blødere og mere fleksible at arbejde med i forhold til, hvad de har været vant til. Især for kunder indenfor murer- og tømrerfaget vil det gøre det nemmere at arbejde med stenulden, når den skal monteres, fortæller produktchef hos ROCKWOOL Jesper Svensson og fortsætter:

- Vi har både de nye og de eksisterende produkter tilgængelige på standen i Fredericia, så de besøgende vil tydeligt kunne mærke forskellen. Et vigtigt budskab er også, at den lettere isoleringsbatt både har samme isoleringsevne og ikke giver køb på stenuldens velkendte egenskaber, såsom brandsikkerhed, holdbarhed og cirkularitet. På de parametre er den nye generation heldigvis helt som den gamle.

Endnu et skridt mod den grønne omstilling

Isoleringens lavere vægt har den store fordel, at materialets klimaaftryk også reduceres endnu mere, hvilket er et vigtigt parameter for kunderne, ikke mindst efter indførslen af bygningsreglementets nye klimakrav.

De nye produkter med lavere klimaaftryk kommer i forlængelse af, at ROCKWOOL sidste år kunne tilbyde nye produktspecifikke EPDer, der samtidig fremviste en gennemsnitlig halvering af produkternes CO2-aftryk takket være en mindre klimabelastende smelteteknologi. Desuden er man i gang med at udbygge den unikke returordning Rockcycle, der sikrer genanvendelse af brugt og overskydende isoleringsmaterialet direkte til nyt materiale. Begge disse tiltag vil de besøgende på messen også kunne høre mere om.

I første omgang er det produkterne Murbatts 34 og Flexibatts 34, der har slanket sig, men planen er, at flere af ROCKWOOLs produkter i fremtiden også skal på kur.

- Med den nye teknologi er vi i stand til at producere et lettere stenuldsprodukt med samme gode isoleringsevne, og den produktionsteknologi vil bestemt også kunne anvendes til andre produkter. Derfor er vores ambition med tiden at føje flere af vores produkter til den nye generation, slutter Jesper Svensson.

20.06.2023Rockwool Danmark A/S

Sponseret

"Designed to grow" – Grodan lancerer nyt brandinginitiativ

19.06.2023Rockwool Danmark A/S

Sponseret

Endnu et skridt på den cirkulære rejse: Engangspallerne bliver genbrugt igen og igen

07.06.2023Rockwool Danmark A/S

Sponseret

Ny digital assistent effektiviserer vejen til certificering

22.05.2023Rockwool Danmark A/S

Sponseret

Erfaren profil skal sælge ROCKWOOL stenuldsisolering til forhandlerne i Midt- og Nordjylland

13.03.2023Rockwool Danmark A/S

Sponseret

9 % lettere: Isoleringsmateriale har været på skrump op til byggerimessen

06.02.2023Rockwool Danmark A/S

Sponseret

Webinar blotter bred bekymring over fremtidig mangel på kloge klimahoveder