26.03.2012  |  Strategi & ledelse

Aktieinvestorer ligeglade med CSR

Store virksomheder vægter i stigende grad CSR, men ifølge en ny svensk undersøgelse betyder samfundsansvaret ikke det store for aktieinvestorerne.

De store virksomheder tror selv, at CSR er eftertragtet på aktiemarkedet, men i virkeligheden lægger investorerne kun begrænset vægt på virksomhedernes CSR-profil, når de handler aktier. Det viser en ny svensk undersøgelse, som er produceret af Susanne Arvidsson, der er doktor i økonomi ved universitetet i Lund.

Hun har gransket, hvordan de 30 største børsnoterede virksomheder i Sverige kommunikerer deres samfundsansvar, og hvordan de tror, at det bliver modtaget. På den baggrund konkluderer hun, at virksomhederne ofte overvurderer den reelle betydning af CSR-arbejdet.

Svært at gennemskue CSR
”De økonomiske analytikere, som jeg har talt med i forbindelse med undersøgelsen, mener ikke, at investorerne efterspørger virksomheder, der investerer i CSR,” siger Susanne Arvidsson til det svenske dagblad Dagens Industri.

”Aktørerne på aktiemarkedet har svært ved at overskue, hvilken betydning CSR har. Der findes nemlig ingen regler eller bestemt skalaer for, hvad god CSR er, og derfor bliver det for svært at afveje, når der skal købes aktier,” konstaterer Arvidsson videre.

Spar på kræfterne
På baggrund af undersøgelsen, har hun et kontroversielt råd til de største svenske virksomheder.
”Det råd, som jeg vil give selskaberne, er at tilføje lige netop nok CSR. Det er nok at komme over baren, der er ingen grund til at hoppe tre meter over, og være bedst i klassen,” siger Susanne Arvidsson.

Mere fra Line

Line Rieck

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere