01.11.2018  |  Samfund

ALDI indfører ny rygepolitik

Indhold fra partner Hvad er dette?

ALDI tager helt nye skridt i bekæmpelsen af tobaksvarer til især unge og præsenterer nu en ny samlet tobakspolitik. Inden årets udgang er alle tobaksvarer skjult i alle ALDIs butikker landet over. Men indsatsen omfatter også medarbejderne.

Danmarks ældste discountkæde er allerede inden årets udgang i mål med at få tobaksvarerne under disken i samtlige 188 butikker:

”Ved udgangen af det nye år vil cigaretter eller tobaksvarer ikke være synlige i nogen af vores butikker i Danmark. Alt for mange unge begynder at ryge, og det har vi et medansvar for at reducere. Det første skridt er at skjule cigaretter og tobaksvarer i butikkerne, så lige nu tester vi to forskellige løsninger, som skjuler varerne effektivt, men som også sikrer den bedst mulige løsning for vores medarbejdere,” siger Finn Tang, adm. direktør i ALDI Danmark.

Ansvar for kunder og medarbejdere

ALDI har gennem noget tid arbejdet på en helt ny tobakspolitik, der ud over at få tobakken væk fra hylderne ved kasseapparatet, omfatter en række andre mere vidtrækkende initiativer.

Det betyder blandt andet, at medarbejdere, der ryger, i fremtiden vil blive tilbudt et rygestopkursus, og som en del af ALDIs elevuddannelse vil der blive indarbejdet moduler om rygning og sundhed.

”Rigtigt mange af vores medarbejdere er unge mennesker, så derfor er det et naturligt sted for os at tage fat, når vi nu også gør det sværere for vores unge kunder at købe tobak,” siger Finn Tang.

Røgfri Fremtid

Ud over at skjule tobaksvarer i butikkerne og hjælpe medarbejderne til en røgfri fremtid har ALDI besluttet at melde sig ind i partnerskabet Røgfri Fremtid, som arbejder for, at vi i 2030 ser de første røgfri generationer.

”Vi vil gerne tage vores del af ansvaret for, at færre danskere begynder at ryge, så vi støtter Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens initiativ, Røgfri Fremtid, og deres fælles mål om, at vi i 2030 ser de første røgfri generationer i Danmark,” siger Finn Tang.

Fakta om rygning

Unge og rygning
•    Hver dag begynder 40 børn og unge at ryge
•    Hvert 36. minut tænder et barn eller ungt menneske den første cigaret
•    24 pct. af de 16-19-årige ryger hver dag eller lejlighedsvist
•    8 ud af 10 rygere begyndte, inden de fyldte 18 år

Voksne og rygning
•    16 pct. af danskerne ryger hver dag, 6 pct. ryger lejlighedsvist
•    De sidste seks år er andelen af rygere i Danmark ikke faldet
•    7 ud af 10 rygere ville ikke ryge, hvis de kunne leve deres liv om
•    Hvert år dør 13.600 danskere på grund af tobak

Fakta om Røgfri Fremtid

Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden er gået sammen om at danne partnerskabet Røgfri Fremtid, der skal sørge for at vi i 2030 ser det første røgfri generationer. Målet er et samfund, hvor ingen børn og unge ryger, og hvor færre end fem procent af den voksne befolkning ryger. Røgfri Fremtid er en del af en international bevægelse og er forankret i WHO’s rammekonvention om tobak. Her er Danmark ét af 180 lande, der har forpligtet sig til at beskytte både nuværende og kommende generationer mod følgerne af tobaksbrug. Læs mere på www.roegfrifremtid.dk

Mere fra ALDI Danmark

ALDI Danmark

https://www.aldi.dk

  • cr@aldi.dk
  • 88803500
  • Herstedeøstervej 27-29, 2620 Albertslund, Danmark

ALDI Nord er en af Europas største discountkæder med mere end 5000 supermarkeder i Spanien, Portugal, Frankrig, Belgien, Holland, Luxembourg, Polen, Danmark og Tyskland.ALDI har en stærk holdning til kvalitet og vi er bevidste omkring vores ansvar i forhold til leverandørkæden og ressourcer. Vi stiller derfor strenge krav til vores leverandører i forhold til dyrevelfærd og produktion af råvarer…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere