29.08.2021  |  Strategi & ledelse

ALDI går i spidsen for at sikre bedre dyrevelfærd i Europa

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det er ikke kun i Danmark, at flere og flere forbrugere går op i dyrevelfærd. Nu skal en ny EU-lov nemlig sikre, at alle europæiske landbrugsdyr lukkes ud af burene.

De seneste år er dyrevelfærd i stigende grad kommet på agendaen hos flere europæiske dagligvarekæder. I ALDI har man bl.a. for længst udfaset turbokyllinger, buræg og varer som indeholder ingredienser fra burhøns.

Men nu er der for alvor godt nyt for landbrugsdyr i bur. Den 30. juni 2021 valgte EU-Kommissionen nemlig at godkende et borgerforslag, som skal sikre, at ingen landbrugsdyr skal være i bur i fremtiden. Fra ALDI’s side bifalder man, at EU-Kommissionen nu tager ansvar for dyrevelfærden – også selvom loven først træder i kraft i 2027.

"Det er utrolig positivt at EU nu laver en lov som skal løfte dyrevelfærden i hele Europa. Det er helt sikkert et skridt i den rigtige retning”, siger Katrine Milman der er CSR chef hos ALDI.

Støtte fra både EU-borgere og førende europæiske fødevarevirksomheder
1,4 millioner europæere har skrevet under på borgerforslaget ’End the Cage Age’, og sammen med  9 andre førende europæiske fødevarevirksomheder sendte ALDI i foråret 2021 et brev til EU-Kommissionen med støtte til borgerforslaget.

”Vi støtter forslaget fordi vi, som en af de store europæiske fødevarevirksomheder, har en forpligtigelse til at påvirke lovgivningen i den rigtige retning. Vi har en forpligtigelse til hele tiden at arbejde for bedre dyrevelfærd”, siger Katrine Milman, CSR Chef hos ALDI.

Netop dét, at de førende fødevarekoncerner åbent bakker op om forbrugernes efterspørgsel på bedre dyrevelfærd i landbruget, har lagt ekstra pres på politikerne.

Mere fra ALDI Danmark

ALDI Danmark

https://www.aldi.dk

  • cr@aldi.dk
  • 88803500
  • Herstedeøstervej 27-29, 2620 Albertslund, Danmark

ALDI Nord er en af Europas største discountkæder med mere end 5000 supermarkeder i Spanien, Portugal, Frankrig, Belgien, Holland, Luxembourg, Polen, Danmark og Tyskland.ALDI har en stærk holdning til kvalitet og vi er bevidste omkring vores ansvar i forhold til leverandørkæden og ressourcer. Vi stiller derfor strenge krav til vores leverandører i forhold til dyrevelfærd og produktion af råvarer…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere