25.03.2021  |  Klima, miljø og energi

World Water Day: ALDI er den første discountkæde, som stiller krav til vandforbruget hos leverandører af frugt og grønt

Indhold fra partner Hvad er dette?

Som resultat af et internationalt samarbejde mellem bl.a. ALDI Nord og ALDI Syd implementerer ALDI Danmark nu en række nye leverandørkrav, som skal sikre, at over 70% af kædens frugt og grønt fremadrettet vil være dyrket under mere vandeffektive metoder.

SPRING er navnet på de nye standarder, som fra juli 2022 vil blive implementeret hos en lang række af ALDI’s frugt og grønt-producenter. SPRING står for Sustainable Program for Irrigation and Groundwater use.

Højere krav til leverandørkæden
De nye standarder vil gælde for alle leverandører af de 15 mest solgte frugt og grønt-varer fra regioner, hvor vand er en knap ressource. Det inkluderer bl.a. avocadoer fra Peru (regionerne La Libertad, Ica eller Piura), tomater fra Andalusien, bananer, grapefrugter og appelsiner.

”Adgang til vand er en menneskeret, men desværre også en begrænset ressource flere steder i verden. Derfor er en effektiv og intelligent brug af vand en prioritet i alle ALDI’s værdikæder. Vi er en ansvarlig virksomhed, og derfor vil vi gerne forpligte os til at stille krav, der rækker ud over de nuværende standarder, som vi ikke mener er ambitiøse nok på vandområdet. Med et initiativ som SPRING kan vi i ALDI være med til at fortælle vores kunder, at de varer, de køber hos os, er dyrket ansvarligt”,forklarer Katrine Milman, CSR-chef i ALDI Danmark.

Tid til omstilling
Når de nye standarder først vil træde i kraft fra juli 2022, er det for at sikre, at leverandørerne har den fornødne tid og støtte til at omstille sig til de nye krav. Blandt de nye initiativer vil der bl.a. være overvågning af vandforbrug, optimering af vandingsplaner og en løbende effektivisering af vandforbruget.

ALDI har siden 2019 været en del af Alliance for Water Stewardship (AWS), hvilket er verdens største netværk for bæredygtig brug af vand. Med implementeringen af de nye standarder i SPRING tager ALDI et vigtigt skridt på vejen mod at blive en ansvarlig virksomhed, når det gælder verdens samlede forbrug af vand.

Mere fra ALDI Danmark

ALDI Danmark

https://www.aldi.dk

  • cr@aldi.dk
  • 88803500
  • Herstedeøstervej 27-29, 2620 Albertslund, Danmark

ALDI Nord er en af Europas største discountkæder med mere end 5000 supermarkeder i Spanien, Portugal, Frankrig, Belgien, Holland, Luxembourg, Polen, Danmark og Tyskland.ALDI har en stærk holdning til kvalitet og vi er bevidste omkring vores ansvar i forhold til leverandørkæden og ressourcer. Vi stiller derfor strenge krav til vores leverandører i forhold til dyrevelfærd og produktion af råvarer…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere