14.02.2018  |  Klima, miljø og energi

Aldi satser på bæredygtigt træ, pap og papir

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den internationale discountkæde Aldi har netop offentliggjort deres nye internationale indkøbspolitik, der omfatter bæredygtighed og blandt andet FSC i kategorierne træ, pap og papir.

Discountkæden Aldi har netop lanceret deres nye internationale indkøbspolitik, der blandt andet omfatter indkøb af træ- og træbaserede produkter og emballager. Politikken gælder for artikler med Aldi’s eget mærke, artikler til intern brug, Aldi’s fotoprodukter samt kommunikations- og reklamematerialer. Desuden accepterer kæden kun FSC-certificerede materialer i forbindelse med produkter indeholdende tropisk træ og produkter fra BSCI-risikolande. Med butikker i ni lande og 188 butikker i Danmark, vil Aldi gerne tage et miljømæssigt ansvar:

”Offentliggørelsen af de nye indkøbspolitikker er endnu et skridt på vejen i forhold til at leve op til det ansvar, vi har som detailkæde. Vi ønsker, at de varer, vi sælger, skal være af høj kvalitet til lave priser uden at gå på kompromis med ansvarligheden”, udtaler Thomas Bang, Vicedirektør i Aldi Danmark med ansvar for CSR og kommunikation.

Certificering og genbrug

Foruden den nye internationale politik, der blandt andet omfatter indkøb af træ, pap og papir, har Aldi ambitioner om at omstille deres indkøb, så discountkædens egne varer og emballage senest ved udgangen af 2020 alle vil være fremstillet af bæredygtighedscertificerede materialer eller komme fra genbrug. Den samme målsætning gælder også for indkøb af markedsføringsmateriale til butikkerne.

”Størstedelen af de træ- og papirvarer, vi forhandler i dag, er allerede certificeret efter bæredygtige standarder såsom FSC, men med vores nye internationale træ-indkøbspolitik hæver vi ambitionerne. Ved udgangen af 2020 vil ikke kun alle vores træ- og papirvarer, men også vores emballage bestå af bæredygtige, certificerede kvaliteter eller genbrugsmaterialer. Det, mener vi, er at tage vores ansvar alvorligt,” udtaler Thomas Bang.

Om Aldi

Den internationale discountkæde Aldi Nord Gruppen er en af Europas største discountkæder med mere end 5000 supermarkeder i Spanien, Portugal, Frankrig, Velgien, Holland, Luxembourg, Polen, Danmark og Tyskland. Den nye internationale indkøbspolitik omfatter hele Aldi Nord Gruppen. Aldi Danmark hører til Aldi Nord Gruppen og har eksisteret i Danmark i over 40 år, har 188 butikker fordelt over landet og har knap 2300 medarbejdere.

Mere fra FSC® Danmark

FSC® Danmark

https://dk.fsc.org

  • info@fsc.dk
  • 88709518
  • Ryesgade 9, 2. tv, 8000 Aarhus C - (FSC® F000208)

FSC Danmark er det danske kontor for FSC-mærket - mærknings- og certificeringsordningen til træ og papir fra bæredygtige skove og ansvarlige kilder. I FSC Danmark arbejder vi med at fremme kendskabet til og brugen af FSC-mærket gennem kampagner, rådgivning, politisk arbejde og oplysningsarbejde.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere