22.11.2019  |  Klima, miljø og energi

Alexandra Instituttet er med i Tænketanken ONE\THIRD

Indhold fra partner Hvad er dette?

Viden om brugeradfærd og digitale løsninger er Alexandra Instituttets bidrag til den nye tænketank ONE\THIRD, der vil arbejde for at forebygge madspild og fødevaretab.

Tænketanken ONE\THIRD er nedsat af Miljø- og Fødevareministeriet og inviterer til projektsamarbejder i hele værdikæden fra jord til bord. Medlemmerne er bl.a. virksomheder, myndigheder og forskningsmiljøerne.

Principal Green Urban Designer Trine Plambech fra Alexandra Instituttet er udpeget til at være medlem af ONE\THIRD og siger følgende:

”Arbejdet i ONE\THIRD ligger helt i tråd med Alexandra Instituttets øvrige indsatser inden for intelligent bæredygtighed. Jeg ser derfor frem til, at vi bl.a. kan bidrage med vores forskningsbaserede viden om menneskelig adfærd – for viden om forbrugernes madspildsadfærd og alt, hvad der er relateret til håndtering af råvarerne fra indkøb til bortskafning, er afgørende for at finde de løsninger, som kan gøre en reel forskel for at mindske madspild.

Nye digitale løsninger – hos forbrugerne såvel som i produktions- og leverandørleddet – vil også blive en afgørende løftestang, som danske virksomheder kan få stor gavn af. Digitale løsninger og smart brug af data vil blive et afgørende element i flere af Tænketankens 5 fokusområder.

I regi af tænketanken vil vi bl.a. deltage i innovationsprojekter, hvor vores viden om adfærd og digitale løsninger vil komme i spil. Der er ingen tvivl om, at det er en meningsfuld dagsorden at kunne bidrage til.”

Mere fra Alexandra Instituttet

Alexandra Instituttet

www.alexandra.dk

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og udvikle innovative digitale produkter og services, der skaber samfundsmæssig værdi.Vi arbejder forskningsbaseret i stærke tværfaglige teams, hvor antropologer, designere, arkitekter, ingeniører, it-specialister, forretningsudviklere, økonomer og mange flere relevante fagligheder deltager med…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere