06.07.2017  |  Klima, miljø og energi

Alle Volvo-biler bliver elektriske fra 2019

Samtlige personbiler Volvo lancerer og producerer fra 2019 får en eller anden form for elektrisk motor. Initiativet er et skridt mod bilproducentens målsætning om at reducere sit miljømæssige aftryk og bidrage til renere luft i byerne.

Om kun halvandet år får elbiler en ny kernerolle på markedet. I hvert fald hvis det står til Volvo, der i går annoncerede, at alle biler lanceret i år 2019 eller senere vil have en større eller mindre elektrisk motor. Tiltaget betyder, at ingen fremtidige Volvo-biler udelukkende vil køre på benzin eller diesel.

”Det her handler om kunderne. Folk efterspørger i højere grad elbiler, og vi vil gerne leve op til vores kunders nuværende og fremtidige behov. Det bliver derfor mulig for dem at vælge hvilken som helst Volvo-bil og få den med elmotor”, siger Håkan Samuelsson formand og adm. direktør for Volvo.

Volvo har planer om at komme med en portfolio af både fuldt ud elektriske og hybridbiler. Mellem 2019 og 2021 vil bilproducenten lancere fem 100 procent elektriske biler – tre af dem bliver Volvo-modeller, mens de sidste to bliver fra Polestar, Volvos high performance-elbilbrand.

Læs også: Første shippingfirma klar med CO2-afregning

Volvos skridt mod flere elbiler på vejene er samtidig et skridt mod bilfabrikantens CSR-forpligtigelse, der handler om at reducere det miljømæssige aftryk, og bidrage til at fremtidens byer bliver renere og rarere at bo i.

Volvo arbejder blandt andet for at mindske sin CO2-udledning både i produktionen, og når kunderne kører rundt i bilerne. Bilfabrikanten forventer at blive kulstofneutrale i 2025 – samme år som virksomheden regner med at nå salget af én million elbiler.

Se hele pressemødet hvor Volvo annoncerer sin elbilsstrategi her, og bliv bl.a. klogere på den kinesiskejede koncerns planer, når det kommer til grøn batteriproduktion, som involverer et samarbejde med producenten Northvolt.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere