01.05.2023  |  Strategi & ledelse

Analyse: Flere B2B’ere stiller krav om bæredygtighed

Halvdelen af virksomhederne svarer i en ny analyse, at de stiller krav om bæredygtighed til deres leverandører. Dansk Erhverv forventer, at endnu flere virksomheder vil stille krav de kommende år.

Mens bæredygtighed kæmper en brav kamp for at slå igennem hos de private forbrugere, ser det anderledes ud hos virksomhederne.  

I Dansk Erhvervs seneste B2B E-handelsanalyse svarer knap halvdelen af virksomhederne nemlig, at de stiller krav til deres leverandører om bæredygtighed.

Læs også: Første forsikringsløsning for genbrugte byggematerialer på plads

”Det er et ret højt tal, og vi nærmer os efterhånden et niveau, hvor vi kan konkludere, at bæredygtighed er blevet license to operate; Kan du ikke tilbyde det, så er der storrisiko for, at du bliver valgt fra,” siger Andreas Børresen, som er chefkonsulent i Dansk Erhverv og blandt andet arbejder med bæredygtighed og B2B inden for e-handel.   

”Den holdning ved jeg også, at mange virksomheder har, for der er stort fokus på netop bæredygtighed, når vi taler med dem.” 

Større krav i fremtiden 
Andreas Børresen vurderer også, at andelen af virksomheder, der stiller krav til deres leverandører om bæredygtighed vil vokse i de kommende år. Han henviser blandt andet til, at det betyder mere for de yngre medarbejdere – 71 procent af de 18-29-årige svarer, at deres virksomhed stiller krav til bæredygtighed. 

Samtidig bliver der politisk indført flere krav om bæredygtighedsrapportering til i første omgang de største virksomheder, uddyber han:  

Læs også: Trecifret millionbeløb skal hjælpe påvirkede dele af Danmark i gang med grønne projekter

”Lovgivningen vil også nå de mindre virksomheder, men allerede nu drypper det på dem, fordi de skal leve op til flere krav for at kunne sælge til de store virksomheder.” 

Analysen viser også, at indkøberne i det offentlige kun bliver overgået af indkøberne i bygge- og anlægsbranchen, når det handler om at stille krav til bæredygtighed: 

”Vi ved, at der er en ambition hos det offentlige om flere ”grønne indkøb”, så kravene vil formentlig vokse. Hvis man som virksomhed vil sælge til det offentlige, så er der altså al mulig grund til at kigge på bæredygtighed,” siger Andreas Børresen.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere