13.01.2023  |  Klima, miljø og energi

Analyse: Her skal de grønne ambitioner omsættes til handling

Konsulenthus har undersøgt, hvilke områder virksomheder og regeringen skal koncentrere sig om, hvis den danske målsætning om 70 procents CO2-reduktion skal indfries.

Danmarks klimamål om 70 procents reduktion af den samlede CO2-udledning inden 2030, kommer tættere og tættere på sin deadline.

Og ifølge en analyse fra konsulethuset Accenture, skal både virksomheder og den danske regering fokusere på særligt fem områder for at nå målet. Det gælder udbygning af elnettet, flere elbiler, bæredygtige brændstoffer i tung industri, færre kvæg i landbruget, mindre gødning og mere biogasproduktion samt produktion af alternative brændsler til flybranchen og skibsbranchen.

Det skriver Børsen.

Ifølge Jens Skov Holm, direktør for energi hos Accenture, skal regeringen dog særligt have elnettet for øje, da det er her, der vi har det største gab mellem ambitioner og den nuværende situation.

Læs også: Danmark er ikke længere et foregangsland for energieffektivitet

“Her er det ikke bare et spørgsmål om at bygge ‘tykkere’ ledninger, men også om at bruge de muligheder, der ligger i teknologi til lagring af energi, konvertering til power-to-x og andet, der skaber fleksibilitet, så man bygger til den fremtidige situation i stedet for til et fuldt forbrug,” siger energidirektøren til Børsen.

Hos Concito er man enig i, at alle områder er vigtige. Men for Torsten Hasforth, direktør, er fokus på landbruget, da der mangler ny politik på området – der er eksempelvis allerede lavet skattereformer og aftaler, som skal laves til lovgivning på energi- og industriområdet.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere