27.08.2015 | Medarbejder
Arbejdsgivere presser syge medarbejdere på job
Selvom man er syg, tager mange stadig på arbejde. For chefen presser nogle gange medarbejdere til at møde frem, selvom de burde blive hjemme. En stigende tendens, viser erfaringer fra fagforening.
En ny undersøgelse fra Epinion viser, at mange medarbejdere føler sig presset til at tage på arbejde, selvom de er syge.
Blandt andet viser undersøgelsen, at 18 procent af HK/Privats medlemmer har oplevet, at blive presset på arbejde af deres arbejdsgiver, selvom de var syge.
Læs også: Seksuelle minoriteter oplever diskrimination på jobbet
Og det er genvejen til et dårligt arbejdsmiljø, mener næstformand i HK/Privat, Marianne Vind.
Når man er uarbejdsdygtig, har man ret til at blive hjemme, og så skal chefen ikke presse dig til at tage på arbejde. Det gør det sværere at blive rask, og man risikerer at smitte kollegerne. Samtidig skaber det en kultur, hvor man mistænkeliggør medarbejderne og slet ikke viser tillid til dem, siger hun ifølge Avisen.dk.
Hos en anden fagforening, FOA, oplever man ligeledes en stigning i antallet af medlemmer, der føler sig presset til at arbejde trods snottede næser og varme pander.
I løbet af det sidste års tid har vi fået langt flere meldinger om medlemmer, som føler sig presset til at tage på arbejde, selvom de er syge. Vi har endda eksempler på ledere, der presser medarbejdere til at bruge feriedage, når de er syge, fortæller Charlotte Bredal, arbejdsmiljøkonsulent i FOA.
Hun oplever, at det er sparerunder, der gør medarbejderne bekymrede over deres jobsikkerhed.
Læs også: Hver fjerde har oplevet mobning på arbejdspladsen
Hos brancheorganisationen Dansk Erhverv mener chef for HR og Arbejdsmiljø, Rikke B. Ørum, at syge ansatte skal have ret til at være syge, men at det til tider kan være et vurderingsspørgsmål.
Det er klart, at hvis man nyser, hoster og har blanke øjne, så skal man blive hjemme. Men i nogle tilfælde kan man godt gå på arbejde. Det handler om altid at afveje, om man er i stand til at arbejde, om man risikerer at smitte kollegerne, og om man egentlig bliver mere rask af at blive hjemme, siger hun.
-JPN
Klima, miljø og energi

WWF: Danske pensionsselskaber bidrager til mere CO2
Danske pensionsselskaber investerer fortsat i verdens mest klimabelastende kulselskaber, viser ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden. Det er ærgerligt for miljøet men også for pengepungen.
Klima, miljø og energi

Goldman Sachs sætter pengene på grønt
Goldman Sachs afsætter et kolosalt beløb til grønne investeringer rundt om i verden og opdaterer egne miljøpolitikker.
Klima, miljø og energi

Europæiske vindmøller vil storme frem
Med COP21 lige om hjørnet, ruster den europæiske vindmøllesektor sig til at levere mere strøm fra vindmøller. Så meget at det svarer til 16 nye vindmøller hver dag i 15 år.
Klima, miljø og energi

Frankrig dropper dansk deltagelse ved vigtigt klimamøde
Danmark er blevet udelukket fra et formøde forud for klimatopmødet i Paris, COP21. Det bekymrer dog ikke regeringen.
Klima, miljø og energi

Grønne aktier boomer i Kina
Den kinsesiske femårsplan satser massivt på grøn teknologi. Det kan betyde et boom for grøn teknologi og cleantech.
Klima, miljø og energi

FSC vinder pris for bæredygtighed
FSC Danmark vinder fornem pris for at fremme bæredygtigt træindkøb i offentlige