12.02.2019  |  Klima, miljø og energi

Bæredygtighed i byggeriet skal ned i øjenhøjde

Et nyt samarbejde har til formål at udbrede kendskabet til bæredygtighed og bæredygtige materialer i byggebranchen. Det har hidtil udmøntet sig et informationshæfte og en guide.

Bæredygtighed i byggeriet er en agenda, som ivrigt diskuteres og fremhæves som et vigtigt parameter i den grønne omstilling. Men undersøgelser viser også, at der fortsat er en udbredt mangel på generel viden om bæredygtigt byggeri hos særligt små og mellemstore håndværksvirksomheder.

Læs også: Spidsen af Ørestad bliver det første byggeri baseret på FN's verdensmål

Det vil Danske Byggecentre nu komme til livs og er derfor indgået i et branchesamarbejde med Dansk Byggeri og Smith Innovation med støtte fra Grundejernes Investeringsfond, der skal udbrede kendskabet til bæredygtighed og bæredygtige materialer. Samarbejdet har titlen ”Vælg Bæredygtigt”.

”En af de helt store udfordringer indenfor bæredygtighed i byggeriet er viden. Det kan være svært at gennemskue, hvad det vil sige at bygge eller renovere bæredygtigt. Hos Danske Byggecentre vil vi gerne hjælpe med at få bæredygtighed ned i øjenhøjde for alle i branchen”, udtaler Palle Thomsen, adm. direktør Danske Byggecentre og fortsætter:

”Vælg Bæredygtigt vil højne vidensniveauet både i de danske byggecentre og ude hos de udførende håndværkere, så det i sidste ende bliver nemmere at træffe det rigtige valg på et oplyst grundlag”, siger han.

Hæfte om bæredygtige materialevalg
Hidtil har samarbejdet udmøntet sig i et informationshæfte om bæredygtige materialevalg til de kunderådgivere, der skal vejlede både professionelle og private om valg af byggematerialer og -løsninger i hverdagen. Hæftet præsenterer en række principper for, hvordan man kan træffe gode materialevalg, som er med til at skabe et bæredygtigt byggeri eller renovering.

”Det primære sigte fra vores side er at sætte vores medarbejdere i stand til at vejlede særligt de små og mellemstore håndværksvirksomheder i at vælge og bygge bæredygtigt. Det er ikke meningen, at vi skal sige det ene valg er bedre end det andet, men derimod hæve et generelt vidensniveau hos både kunderådgivere og kunder, så bæredygtighed ikke bliver valgt fra baseret på fordomme eller manglende viden”, siger Palle Thomsen.

Læs også: Eksperter: Byggeriet er en overset klimasynder

Der er også udarbejdet en guide til bæredygtige materialevalg, som skal ligge fremme i alle danske byggecentre, og som håndværkerne kan tage med sig på farten. Guiden præsenterer fem enkle principper for, hvordan man kan vælge mere bæredygtige materialer. Det er konkretiseret i forhold til fem materialegrupper, så håndværkeren hurtigt kan orientere sig, når vedkommende står overfor et valg i det lokale byggecenter.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere