Bæredygtighedsrapport 2020: Bæredygtig i en corona-tid.
Aftryk på miljø og mennesker gennem et år med pandemi.
Af chef for bæredygtighed og Ledelsessekretariat Mette Fjording
Arbejdet med bæredygtighed er stadig en del af vores DNA – det ændrer corona heldigvis ikke på. Derfor ser vi frem til en tid, hvor vi igen kan samles mere frit og fysisk, så vi kan skabe et levende og mærkbart engagement omkring bæredygtighed i vores organisation. Vi skal hele tiden arbejde for at mindske vores negative aftryk – og forbedre vores positive bidrag til samfund og miljø i verden omkring os.
Corona har udfordret hele verden i 2020 og fokus i Diakonissestiftelsens arbejde har ligget på smitteforebyggelse og smittehåndtering. Det giver andre aftryk – især ift. de sociale aktiviteter, som er grundpillen i vores mål om social bæredygtighed, der har været udfordret af nedlukning og hjemmearbejde i store dele af organisationen og overbelastning i andre dele af organisationen. Vi har gennem 2020 alligevel vist, at vores fællesskaber fortsat er stærke. Blandt andet har vi fastholdt vores trivselsscore på 4,1 ud af 5 igen i 2020.
I 2020 har vi arbejdet videre med vores omfattende bygningsrenovering, der skal bidrage til et bedre klimaaftryk. Mens køkkenet og kantinen på Frederiksberg har været lukket ned i store dele af 2020, har plejehjemskøkkenet på Salem i Gentofte arbejder systematisk med den bæredygtige udvikling. Derfor modtog køkkenleder Elin Blemholt Diakonissestiftelsens interne bæredygtighedspris 2020 for sit store arbejde og engagement med at gøre Salems køkkenproduktion grønnere. Det kan du læse mere om i rapporten.
I rapporten har vi tydeliggjort, hvordan vi prioriterer temaer for bæredygtighed og fokusområder, og hvordan de understøtter Diakonissestiftelsens samlede forretningsstrategi. I løbet af 2021 vil vi kvalifcere denne vurdering ved hjælp af data fra en undersøgelse blandt vores vigtigste interessenter og yderligere drøftelser med Diakonissestiftelsens ledelse.