14.06.2021 | Strategi & ledelse
CSR-rapport: Bæredygtighedsrapport 2020: Bæredygtig i en corona-tid.
Indhold fra partner Hvad er dette?
Aftryk på miljø og mennesker gennem et år med pandemi.
Af chef for bæredygtighed og Ledelsessekretariat Mette Fjording
Arbejdet med bæredygtighed er stadig en del af vores DNA – det ændrer corona heldigvis ikke på. Derfor ser vi frem til en tid, hvor vi igen kan samles mere frit og fysisk, så vi kan skabe et levende og mærkbart engagement omkring bæredygtighed i vores organisation. Vi skal hele tiden arbejde for at mindske vores negative aftryk – og forbedre vores positive bidrag til samfund og miljø i verden omkring os.
Corona har udfordret hele verden i 2020 og fokus i Diakonissestiftelsens arbejde har ligget på smitteforebyggelse og smittehåndtering. Det giver andre aftryk – især ift. de sociale aktiviteter, som er grundpillen i vores mål om social bæredygtighed, der har været udfordret af nedlukning og hjemmearbejde i store dele af organisationen og overbelastning i andre dele af organisationen. Vi har gennem 2020 alligevel vist, at vores fællesskaber fortsat er stærke. Blandt andet har vi fastholdt vores trivselsscore på 4,1 ud af 5 igen i 2020.
I 2020 har vi arbejdet videre med vores omfattende bygningsrenovering, der skal bidrage til et bedre klimaaftryk. Mens køkkenet og kantinen på Frederiksberg har været lukket ned i store dele af 2020, har plejehjemskøkkenet på Salem i Gentofte arbejder systematisk med den bæredygtige udvikling. Derfor modtog køkkenleder Elin Blemholt Diakonissestiftelsens interne bæredygtighedspris 2020 for sit store arbejde og engagement med at gøre Salems køkkenproduktion grønnere. Det kan du læse mere om i rapporten.
I rapporten har vi tydeliggjort, hvordan vi prioriterer temaer for bæredygtighed og fokusområder, og hvordan de understøtter Diakonissestiftelsens samlede forretningsstrategi. I løbet af 2021 vil vi kvalifcere denne vurdering ved hjælp af data fra en undersøgelse blandt vores vigtigste interessenter og yderligere drøftelser med Diakonissestiftelsens ledelse.
Medarbejder

Ældrepleje er mere end et arbejde for mig
Mette Lindhardt har skiftet karrierespor sent i livet. Efter knap 25 år som madmor i en børnehave har hun følt sig kaldet til en uddannelse som social- og sundhedshjælper. Hun vil gøre op med, at faget bliver talt ned.
Indhold fra partner
Medarbejder

Fællesskab fører til forpersonskab
Charlotte Gøtstad Sørensen giver som forperson for ’SLS’ en stemme til de mere end 12.000 sygeplejestuderende i Danmark, mens hun holder orlov fra sygeplejerskeuddannelsen på Diakonissestiftelsen. ”Jeg elsker hvor mange døre uddannelsen åbner og vil virkelig gerne udbrede viden om faget,” siger hun.
Indhold fra partner
Medarbejder

Et nyt og større Diakonfællesskab
Indvielsesfællesskabet på Diakonissestiftelsen har fået nyt navn, nye optagelseskriterier og i den forgangne weekend fire nye medlemmer. ”Et moderniseret fællesskab med renere linjer og en enklere rekruttering,” ifølge forstanderinde søster Merete Pelle Poulsen.
Indhold fra partner
Medarbejder

Langt omkring med en sygeplejerskeuddannelse
Da Mathias Hansen var færdiguddannet sygeplejerske denne sommer, vendte han næsen mod Norge, hvor han kan rejse, praktisere sit fag og samtidig spare op til sin videreuddannelse.
Indhold fra partner
Medarbejder

Fødselshjælper for fællesskaber
26-årige Lauge Frandsen er tutor for nye studerende på bacheloruddannelsen i kristendom, kultur og kommunikation på Uddannelsescenter Diakonissestiftelsen. For ham er fællesskaber en forudsætning for et succesfuldt studie.
Indhold fra partner
Samfund

Ud af huset-oplevelser styrker unges fællesskab
Hen over foråret har UngeHuset, som er en del af Hvide og Gule Hus i Gentofte, været på en række ture betalt af corona-midler. De er blandt andet gået til bowling, i biografen og på Bakken. Det har styrket relationerne blandt de unge, som nu også selv tager initiativ til at ses.
Indhold fra partner