14.03.2018  |  Strategi & ledelse

B Corp virksomheder i UK vokser 28 gange hurtigere end økonomien

Ny forskning viser, at virksomheder inden for B Corp-bevægelsen i England vokser 28 gange hurtigere end landets nationale økonomiske vækst på 0,5 pct.

B Corp, lanceret af non-profit B Lab, er en certificering, der kræver, at virksomhederne opfylder de højeste standarder for verificeret CSR-arbejde. I England er 150 virksomheder certificeret som B Corps siden lanceringen i 2015.

Læs også: B Corp: Vi skal skabe regulær bølge i Danmark 

I løbet af denne periode har medlemmerne oplevet en gennemsnitlig vækst på 14 pct. på årsbasis, ifølge en analyse foretaget af B Lab. Førende B Corp FMCG mærker voksede i gennemsnit 21 pct. i 2017, sammenlignet med et nationalt gennemsnit på 2 pct. på tværs af de tilhørende sektorer, skriver edie.net.

B Corp-eksperter understreger, at væksten er blevet drevet af øget efterspørgsel på målrettede firmaer fra forbrugerne sammen med, at medarbejdere vælger at arbejde for non-profit organisationer.

Ifølge undersøgelsen har næsten halvdelen (48 pct.) af B Corps erfaret, at potentielle medarbejdere tiltrækkes til deres forretning, fordi de ved, at firmaet er en del af B Corp.

Mere end en tredjedel (35 pct.) af B Corps har allerede tiltrukket nye kunder siden certificeringen. Dette kommer ikke som nogen overraskelse, da 66 pct. af forbrugerne har reporteret, at de er villige til at spytte flere penge i varer og services, der forpligter sig til CSR-arbejde.  

Læs også: B Corp kan inspirere og udvikle din forretning 

”Ordet ’revolution’ er alt for brugt disse dage – men med den rækkevidde og kaliber af virksomheder, som er en del af B Corp-bølgen, er det svært at benægte, at der er en betydningsfuld udvikling på vej,” siger B Lab UK’s adm. direktør Katie Hill til edie.net.

- JJK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere