01.10.2020  |  Medarbejder

Barsel til mænd er et skridt på vej mod verdensmålene

Indhold fra partner Hvad er dette?

I Danmark er der stadig mange flere mænd end kvinder på ledelsesgangene, og udviklingen rykker sig kun langsomt. Det på trods af, at alle verdens lande med vedtagelsen af FNs 17 verdensmål har besluttet, at kønsbalancen på arbejdsmarkedet skal være mere ligelig og bæredygtig.

Verdensmålene blev vedtaget for præcis fem år siden, og et af dem, ”Ligestilling mellem kønnene”, handler blandt andet om kvinder i ledelse.

På det område står det ikke for godt til herhjemme. På direktionsgangene og i bestyrelserne i Danmark udgør kvinder henholdsvis 19 procent og 15 procent. Billedet er stort set uændret siden 2015, viser en ny rapport fra 2030-Panelet, som er et rådgivende organ for Folketinget.  En anden opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at kun 22 procent af lederne i den private sektor er kvinder, og også denne andel har været uændret siden 2015.

Derfor er vi nødt til at puste mere liv i ligestillingen. Det kræver handling fra politisk side. Politikerne skal først og fremmest bane vejen for, at far tager mere barsel end i dag, da det vil øge kvinders muligheder for at gøre karriere og gå ledervejen.

Derfor bør reglerne for barsel ændres, sådan at en større del af barslen er øremærket den nybagte far. Det vil ændre det nuværende mønster, hvor kvinder tager langt størstedelen af barselsorloven.

I et lille land som Danmark er det afgørende, at vi udnytter talentmassen så godt som muligt. Og det gør Danmark desværre slet ikke i dag, når så lille en andel af ledere, direktører og bestyrelsesmedlemmer er kvinder. Derfor skal vi sikre rammerne for en mere bæredygtig udvikling og sætte retning mod verdensmålene.

Mere fra Ledernes Hovedorganisation

Ledernes Hovedorganisation

https://www.lederne.dk/

  • 3283 3283
  • Vermlandsgade 65, 2300 København S

For Lederne er bæredygtig ledelse vejen til at realisere verdensmålene til gavn for økonomi, organisationer og mennesker. Derfor sætter vi fokus på bæredygtig ledelse.Lederne er en interesseorganisation for ledere og andre betroede medarbejdere. Som en del af Ledernes Hovedorganisation repræsenterer vi mere end 127.000 medlemmer, og vi har som den eneste faglige organisation i Danmark specialisere…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere