10.03.2018  |  Samfund

Bayer støtter startup-initiativ og småbønder i Vestafrika

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med en donation på $600,000 til startup-virksomheden myAgro bidrager Bayer til social innovation og pilotprojekter, der skaber højere afgrødeudbytte for småbønder i Vestafrika.

Manglende adgang til en bankkonto udgør et stort problem for mange afrikanske småbønder
Udover at ekskludere majoriteten af verdens fattigste økonomisk, hæmmer det også bøndernes adgang til essentielle produkter, såsom frø og gødning. Til gengæld er de fleste beboere i de afrikanske landdistrikter i besiddelse af mobiltelefoner, hvorfor netop disse er centrale komponenter i myAgros løsningsmodel.

Højere afgrødeudbytte via mobiltelefonen
Med pilotprojekter i Mali og Senegal tilbyder myAgro en kærkommen opsparingsløsning for de vestafrikanske småbønder. Projekterne indebærer, at bønderne kan købe myAgro-kort hos deres lokale købmænd til en værdi på 50¢ - $50. På kortene er et skrabefelt med en kode, der kan aktiveres via sms, hvorefter kortets værdi bliver indbetalt på bøndernes personlige konto hos myAgro. Når bønderne har sparet op, leverer myAgro frø og gødning, inden plantesæsonen går i gang.

”We’re not asking farmers to change their behavior to match an outdated financial system – we’re changing the system to match them.” – Anushka Ratnayake, grundlægger og administrerende direktør for myAgro.

MyAgros model gør ikke alene handlen nemmere for bønderne, den forøger også deres afgrødeudbytte med 50 til 100 procent og deres årlige nettoindkomst med 150-300$ (gennemsnit pr. bonde). Med Bayers donation kan omfanget af dette vigtige initiativ forøges til glæde for både bønder, familier og lokalsamfund.

Bayer og myAgro samarbejder i kampen mod skadelige infektioner
Udover at øge de vestafrikanske småbønders afgrødeudbytte har Bayer og myAgro en fælles interesse i at bekæmpe en af hovedårsagerne til fattigdom i regionen, nemlig epidemiske ormeinfektioner. Mange familier i landdistrikterne lider under disse infektioner, og det er særligt børnene, der bliver hårdest ramt. Desværre har de færreste småbønder råd til medicin, og derfor støtter Bayer og myAgro et initiativ, der vil forsyne småbøndernes børn med gratis medicin. På denne måde styrkes familierne og deres landbrug, og som følge mindskes den fattigdom, mange lever under.

”Food from smallholder farmers feed a large segment of the world’s population. Yet many of these farmers live in severe poverty. That’s why we support myAgro, which can make a big difference with its innovative social business model and has the potential to enable a better life for more than 50,000 smallholder farmers, their families and the communities they help feed” – Liam Condon, bestyrelsesmedlem, og chef for Crop Science, hos Bayer AG.

Du kan læse mere om myAgros projekter på http://www.myagro.org

Mere fra Bayer

Bayer

http://www.bayer.dk/da

CSR er en integreret del af Bayers bæredygtighedsstrategi og vores virksomhedspolitik. Vi betragter os selv som en ansvarlig ”corporate citizen” i de mere end 150 lande, hvor vi har forretningsaktiviteter.Her bidrager vi til lokalsamfundet gennem mere end 300 sociale projekter, der er fokuseret inden for områderne:Uddannelse og forskning Sundhed og sociale behov…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere